Magische Messi leidt Barcelona naar ruime thuisoverwinning

Na het verlies in Levante en het troosteloze gelijkspel thuis tegen Slavia Praag in de Champions League, kon FC Barcelona vanavond tegen een stug Celta de Vigo weer eens drie punten pakken. Mede dankzij 2 vrije trappen van een ontketende Lionel Messi werd het 4-1 in het eigen Camp Nou.

Het FC Barcelona van Frenkie de Jong, dat zonder Luis Suarez en Sergio Busquets startte, begon aarzelend aan de wedstrijd en had moeite om voetballend wat klaar te spelen tegen een goed georganiseerd Celta de Vigo. Na 23 minuten slaagde FC Barcelona er toch eens in om in het 16 meter gebied te komen van de tegenstander; Junior Firpo, die in de basis begon voor de geblesseerde Jordi Alba, zette voor waarna een verdediger van Celta een handsbal maakte. Messi zette zich achter de bal en plaatste rustig de 1-0 op het scorebord vanaf 11 meter. Even later leek Messi er na een mooie individuele actie van Arthur er 2-0 van te maken, maar Arthur’s voorzet had de achterlijn al overschreden.

Het ongeïnspireerde spel van de thuisploeg leek hen op te breken toen Lucas Ozla in minuut 42 via een vrije trap er mooi 1-1 van maakte. Lionel Messi liet echter enkele minuten later zien dat hij en niemand anders “de koning de vrije trappen” is en trapte het leer heerlijk voorbij een kansloze Ruben Blanco in doel waardoor FC Barcelona met een 2-1 voorsprong de kleedkamer opzocht. Vlak na rust herhaalde de Argentijn zijn kunststukje nog eens en stond het 3-1.

Vanaf dat moment was de veer gebroken bij Celta de Vigo en kwam Barcelona amper nog in de problemen en ging het bovendien bij vlagen beter voetballen. Het slotakkoord was nog voor Sergio Busquets die er met een rake knal 4-1 van maakte.

Door deze overwinning wordt een mini-crisis voorlopig bezworen en komt het opnieuw samen aan kop met aartsrivaal Real Madrid. Over 2 weken, na de interlandbreak, gaat het team van Valverde op bezoek naar hekkensluiter Leganés.