Magische Messi speelt Bayern op een hoopje

Lionel Messi heeft de eerste halve finalewedstrijd tussen Barcelona en Bayern München in het voordeel van het team van Luis Enrique beslist. De aanvaller maakte woensdagavond de eerste twee doelpunten in Camp Nou (3-0) en voert nu met 77 goals de topscorerslijst van het Champions League-toernooi aan. De return staat voor volgende week dinsdag gepland in Beieren.

Barcelona ging in 2012/13 in München met 4-0 onderuit tegen Bayern en werd vervolgens ook in Camp Nou vernederd door Arjen Robben en co. De Catalaanse trots hoopte zich daar woensdag voor te revancheren en begon het beste aan de wedstrijd. Na vier minuten schreeuwde Luis Suárez al om een strafschop na een duwtje in de rug, maar scheidsrechter Nicola Rizzoli liet doorspelen. Het spel golfde in de beginfase in een hoog tempo op en neer en na twaalf minuten had de thuisploeg op 1-0 moeten komen: Suárez werd vrij voor het doel gezet door Messi, maar schoot tegen een been van Manuel Neuer, die daarmee een belangrijke redding verrichtte. Bayern ontsnapte na een kwartier opnieuw aan een tegendoelpunt.

Suárez zocht Neymar voor de goal en via het been van Rafinha ging de poging van de Braziliaan een metertje naast. Ook Bayern miste een grote kans, na achttien minuten spelen. Robert Lewandowski kwam alleen voor het doel te staan, maar raakte de bal niet zuiver. Aan de andere kant kopte Suárez even later bij een hoekschop over. Na het eerste half uur nam de dreiging van beide ploegen wat af, maar zes minuten voor de onderbreking werd Barcelona weer gevaarlijk. Andrés Iniesta werd door Dani Alves voor de goal gezet, maar Neuer bracht opnieuw redding met de voet. Bayern had moeite om met de druk van Barcelona om te gaan, maar haalde het tot de rust wel met 0-0.

In de beginfase van de tweede helft raakte Barcelona maar moeilijk over de middellijn en men mocht van geluk spreken dat Alves geen rood kreeg na het neerhalen van Lewandowski. De daaropvolgende vrije trap van Xabi Alonso strandde in de muur. Na een klein uur leverde de eerste goede actie van Messi van de tweede helft gevaar op, maar Neuer had geen moeite met het schot van de Argentijn. Neuer stond even later opnieuw een doelpunt van Barcelona in de weg, toen hij snel onder zijn lat vandaan kwam en de bal voor de neus van de sprintende Neymar wegschoot. De voetbalmachine van Barcelona kwam langzaamaan weer op gang, maar echt grote kansen werden er lange tijd niet gecreëerd.

Bayern speelde al weer gauw makkelijk mee en kreeg in de persoon van Thiago Alcántara een goede schietkans, negentien minuten voor tijd. Marc-André Ter Stegen dook de van richting veranderde bal echter uit de hoek. Dertien minuten voor het slotsignaal viel dan toch de beslissing in Camp Nou: Messi kreeg even wat ruimte en schoot de bal van zo’n twintig meter buiten het bereik van Neuer in de korte hoek. Een zucht van verlichting ging door Camp Nou en vier minuten later werd het zelfs 2-0: Messi schakelde Jérôme Boateng uit en lobte het leder vervolgens over Neuer in het doel. Neymar bepaalde de eindstand na een counter op 3-0, in de vierde minuut van de blessuretijd.

Bron: voetbalzone.nl