Matig Barcelona houdt punt over bij rentree Messi

FC Barcelona heeft dinsdag het nieuwe seizoen in de Champions League afgetrapt met een punt. De Catalanen kwamen in Dortmund niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen het Borussia Dortmund van Paco Alcacer. Lionel Messi maakte na ruim een maand zijn rentree bij Barcelona.

FC Barcelona is het nieuwe seizoen in de Champions League gestart met een gelijkspel bij Borussia Dortmund. De Catalanen waren de gehele wedstrijd de onderliggende partij en zagen bovendien Jordi Alba voor rust met een spierblessure uitvallen.

In de tweede helft helft kreeg de thuisploeg, na een domme overtreding van Nelson Semedo, een strafschop. Maar doelman Ter Stegen stopte de inzet van Reus. Barcelona werd in de tweede helft slechts één keer gevaarlijk via Luis Suarez. Hij stuitte op de doelman. Julian Brandt schoot nog op de lat voor de thuisploeg, maar het bleef uiteindelijk bij 0-0.

Lionel Messi viel een half uur voor tijd in bij Barcelona voor Ansu Fati. De Argentijn wist echter niet zijn stempel te drukken op het duel. Frenkie de Jong speelde de volledige wedstrijd. Zaterdag spelen de Catalanen tegen Granada. De eerst volgende wedstrijd in de Champions League is tegen Inter.