Mbappé zorgt voor pijnlijke avond in Camp Nou

FC Barcelona had zich de terugkeer in de Champions League een stuk anders voorgesteld. De Catalanen gingen dinsdag in de heenwedstrijd van de knock-outfase met 4-1 onderuit in het eigen Camp Nou tegen Paris Saint-Germain.

De Parijzenaren waren vanaf minuut één de meest dominante ploeg in Camp Nou. En met het initiatief kreeg PSG in de openingsfase ook direct de grootste kansen. Met Kylian Mbappé zorgden de bezoekers voor het grootste gevaar en moest Ter Stegen zich meerdere malen strekken.

Toch was het FC Barcelona dat op een 1-0 voorsprong kwam, nadat Kurzawa Frenkie de Jong naar de grond werkte. Lionel Messi schoot van elf meter feilloos raak. Maar lang kon Barcelona de voorsprong niet behouden, want via een flitsende aanval met Verratti was het Mbappé die de bezoekers al snel weer op gelijke hoogte brachten.

Na rust schakelde Paris Saint-Germain een versnelling bij en viel de verdediging van FC Barcelona bij vlagen door de mand. De Catalanen konden geen grip krijgen op de onhoudbare Mbappé. De Franse aanvaller zorgde via wederom een zeer gevaarlijke counter ook voor de 2-1 van PSG.

Bij Barcelona verdween het geloof langzamerhand en werden de bezoekers via de counter steeds gevaarlijker. Bij een vrije trap van PSG stonden De Jong en Alba niet op te letten en kon Kean de 3-1 binnen koppen voor de Parijzenaren.

Vijf minuten voor het einde van het duel maakte Mbappé de pijnlijke avond in Camp Nou compleet. De Franse aanvaller kon wederom vanuit een flitsende aanval scoren en schoot met een geplaatst schot de 4-1 tegen de touwen.

Een pijnlijke avond voor FC Barcelona in het eigen Camp Nou. Voor FC Barcelona is er nog een kleine kans op het halen van de volgende ronde in de Champions League. Dan moet er op 10 april met ruime cijfers gewonnen worden in Parijs.