Memphis bezorgt Barça belangrijke zege met strafschop

FC Barcelona heeft zondagmiddag een belangrijke zege geboekt in de strijd om plek 3 in de Liga. De Catalanen kwamen tegen Elche nog wel op een achterstand, maar dankzij een benutte strafschop van Memphis Depay won FC Barcelona met 2-1.

Na het gelijke spel van Sevilla eerder dit weekend en de wedstrijd van vanavond tussen Real Betis en Atletico Madrid, was het voor FC Barcelona noodzaak om het duel met Elche te winnen. Maar Xavi hield met het vooruitzicht op de Europa League onder meer Adama en Ferran Torres aan de kant. En zonder die dreigende aanvallers wist Barça maar moeilijk in het spel te komen tegen een fel Elche.

Toch kreeg FC Barcelona in de eerste helft de mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zo strandde Frenkie de Jong met zijn kans op de doelman en werd een andere kans van hem van de doellijn gehouden. Aan de andere kant was het vlak voor rust wel raak, toen Pedri slecht uitverdedigde en de bal in de voeten van Fidel schoof. De bal viel net achter Alves waardoor de weg vrij was voor Fidel en in de verre hoek 1-0 binnen schoot.

Na de pauze ging Barça met onder meer Ferran Torres en Memphis Depay op zoek naar de aansluitingstreffer. De aanvalslinie werd daarmee een stuk gevaarlijker en er kwamen ook meer kansen. Onder meer Ferran Torres kreeg een aantal opgelegde kansen. Uiteindelijk scoorde de Spanjaard na een uur spelen. Een afzwaaier van Alba wist de aanvaller op te pakken en eenvoudig achter de doelman te schuiven.

Met de 1-1 ging FC Barcelona volop in de aanval en moest Elche verder en verder terug. De VAR bracht vijf minuten voor tijd uiteindelijk uitkomst voor Barcelona toen de bal op de stip werd gelegd vanwege hands. Memphis Depay schoot verwoestend binnen, waardoor Barcelona uiteindelijk met 2-1 won.

Door de zege van Barça klimt het naar de derde plaatst in de Liga en is het in afwachting van het duel tussen Atletico Madrid en Real Betis, die beide een duel meer hebben gespeeld.