Memphis schenkt Barcelona moeizame overwinning

FC Barcelona heeft na de zege van Real Madrid geen fouten gemaakt in de strijd om de landstitel. De Catalanen wonnen zondagmiddag moeizaam met 2-1 van Getafe en houden daarmee de aansluiting bij de andere concurrenten.

De ploeg van Ronald Koeman begon sterk aan het duel in Camp Nou. Na twee minuten spelen stond Barça al op een 1-0 voorsprong, nadat Sergi Roberto een voorzet van Jordi Alba binnen schoof.

Het spel van FC Barcelona werd na de voorsprong er niet beter op en Getafe nam bij vlagen het heft in handen. Het duurde slechts een kwartier voordat de bezoekers dan ook op gelijke hoogte kwamen. Sandro schoot de 1-1 hard binnen na een snelle combinatie met Aleña.

In het restant van het duel kregen beide ploegen zeer weinig grip op het duel. Barcelona speelde enorm slordig, waardoor Getafe makkelijk overeind bleef. Een individuele actie van Memphis Depay bezorgde Barcelona alsnog de overwinning. De Nederlander kapte naar binnen en schoot in de korte hoek de 2-1 binnen.

Het bleek voor FC Barcelona voldoende voor de overwinning in Camp Nou. En daarmee gaat de ploeg van Ronald Koeman zonder grote schade de interlandperiode in. Na de interlands is Bayern München de eerstvolgende tegenstander in de Champions League.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter