Messi alweer ongrijpbaar voor Celtic (0-2)

In de thuiswedstrijd was Celtic vernederd door Barcelona en manager Brendan Rodgers wilde een nieuwe oorwassing koste wat het kost voorkomen. Barcelona trad echter in volle oorlogssterkte aan, dus met Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez in de aanvalslinie. De eerste twee waren verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt, na iets meer dan twintig minuten spelen. Neymar stuurde zijn ploeggenoot weg met een heerlijk balletje en Messi schoof de bal uitermate fraai in de korte hoek. Voor Messi was het zijn zevende doelpunt in zes wedstrijden tegen de Schotse grootmacht.

Het doelpunt zat eraan te komen, want Barcelona was veel beter in de eerste helft en had nog wel wat vaker kunnen scoren: zo verrichtte keeper Craig Gordon een wonderbaarlijke redding op een kopbal van Suárez. Na de onderbreking ging Celtic aanvankelijk opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker en Moussa Dembélé kreeg een dot van een kans. De spits kon vrij inkoppen, maar deed dat slap en niet veel later lag de bal aan de andere kant in het net. Luis Suárez ging slim naar het gras, de bal ging op de stip en Messi schoot door het midden raak voor acht in zes: 0-2. Dat was ook nog eens zijn honderdste in alle internationale clubcompetities.