Messi bereikt mijlpaal van 350 goals

Lionel Messi heeft gisterenavond in het thuisduel met Real Sociedad (4-1 zege) een mijlpaal bereikt. De Argentijn liet zijn 350ste doelpunt in Catalaanse dienst aantekenen.

Messi was één van de doelpuntenmakers tijdens de wervelende voetbalshow die Barcelona het publiek vooral in de eerste 45 minuten voorschotelde. Zijn treffer in de achtste minuut (de 2-0) was zijn 350ste goal voor de Catalaanse grootmacht.

Messi maakte er 323 in 387 officiële wedstrijden en voegde daar 27 treffers in 41 oefenduels aan toe. De Argentijnse smaakmaker is pas de tweede speler in de rijke historie van Barcelona die de grens van 350 doelpunten bereikt.

De enige andere speler die daarin slaagde was Paulino Alcántara, die tussen 1912 en 1927 goed was voor 369 doelpunten. Met dat aantal – gescoord in 358 wedstrijden – is Alcántara Barcelona’s topscorer aller tijden in officiële én vriendschappelijke duels.

Op gelijke hoogte met Raúl
Messi evenaarde met zijn 323ste officiële treffer het doelpuntentotaal dat voormalig Spaans international Raúl in dienst van Real Madrid liet aantekenen. Op de ranglijst van meest productieve spelers namens één Spaanse club heeft alleen Telmo Zarra (Athletic de Bilbao) nog meer doelpunten achter zijn naam staan: 335.

Klein detail is dat Messi veel minder wedstrijden nodig had dan Raúl voor zijn 323 doelpunten.
Raúl speelde in totaal 741 duels voor zijn 323 treffers.

Facebook
Twitter