Messi bereikt nieuwe mijlpaal bij zege in inhaalduel

Barcelona heeft het gat met de Madrileense achtervolgers verder vergroot. De inhaalwedstrijd bij Sporting Gijón werd mede dankzij twee goals van Lionel Messi met 1-3 gewonnen, waardoor het gat met Atlético zes punten en met Real nu zeven punten bedraagt. De Argentijnse sterspeler van los Azulgrana schreef daarmee opnieuw historie: hij staat nu op 301 doelpunten in competitieverband en is daarmee de vijfde speler ooit die de grens van 300 goals heeft gebroken.

Coach Luis Enrique, op bezoek in zijn geboortestad, liet onder meer Daniel Alves, Javier Mascherano en Andrés Iniesta buiten zijn startelf, maar ruimde wel plaats in voor de dodelijke drie voorin: Messi, Neymar en Luis Suárez. Zij hadden aanvankelijk moeite om het juiste ritme te vinden tegen het goed georganiseerde Sporting, dat via Álex Menénde zelfs de eerste kans kreeg. De middenvelder schoof de bal rakelings naast het doel. Na een minuut of twintig spelen draaide Barcelona langzaam maar zeker de duimschroeven van de tegenstander aan.

Suárez stuitte eerst nog doelman Iván Cuéllar, maar niet veel later was het raak. Messi creëerde heel even wat ruimte voor een schot en plaatste de bal met precisie in de hoek. Het betekende voor de Argentijn zijn 300e goal in de Primera División in 334 wedstrijden. De concentratie verslapte daarna even bij de bezoekers en Sporting profiteerde meteen: twee minuten na de 0-1 gleed Carlos Castro na een snelle counter de gelijkmaker binnen. Barça schakelde daarna definitief een tandje bij en kwam via wederom Messi (schot buitenkant voet na afleggen Suárez) wederom op voorsprong. Even later raakte Neymar de paal.

Omdat de 1-3 voor rust uitbleef, mocht de thuisploeg blijven hopen, maar het bleek ijdel. Alhoewel Sporting zich via de counter zo nu en dan dreigend toonde, was het Barcelona dat dicteerde. Na een uur spelen leek de definitieve beslissing te gaan vallen, toen Neymar in de zestien gewillig het gras opzocht na een lichte aanraking van Cuéllar. Scheidsrechter Ricardo De Burgos twijfelde niet en wees naar de stip. Cuéllar koos echter voor de goede hoek en maakte knap de de strafschop van de voet van Suárez onschadelijk.

De revanche van de Uruguayaan mocht er echter zijn. Vijf minuten na zijn misser van elf meter speelde hij zich uit het niets vrij, om de bal vervolgens met een sterke curve via de binnenkant van de paal alsnog achter Cuéllar te mikken. Daarmee was de wedstrijd min of meer gelopen. Sporting Gijón kon weinig uitrichten, terwijl Barcelona behoudens een goede schietkans voor Arda Turan niet al te veel meer liet zien. De bezoekers hielden eenvoudig stand en lopen dus verder uit op de concurrentie.

Bron: voetbalzone.nl