Messi bezorgt Barcelona late overwinning in Madrid

Lionel Messi is wederom goud waard voor FC Barcelona. De Argentijnse aanvaller bezorgde FC Barcelona in slotfase van de topper tegen Atletico Madrid de 1-0 overwinning. Daarmee nemen de Catalanen de koppositie in de Liga weer over van Real Madrid.

Na de overwinning op Borussia Dortmund in de Champions League moest FC Barcelona zondag wederom vol aan de bak. De Catalanen moesten op bezoek bij concurrent Atletico Madrid. En zonder Sergio Busquets had de ploeg van Ernesto Valverde het in de eerste helft lastig tegen een stug Atletico Madrid. Het was doelman Ter Stegen die Barcelona op de been hield in de eerste helft. De Duitser haalde met een geweldige reflex twee keer een bal van de doellijn. Op matig verdedigen van de ongelukkig spelende Firpo had Ter Stegen geen antwoord, maar de bal belandde op de paal.

Kreeg Barcelona in de eerste helft dan zelf helemaal geen kansen? Jawel, en misschien wel de grootste. Een flitsende counter van FC Barcelona zorgde ervoor dat Ivan Rakitic, op aangeven van Leo Messi, een enorm grote kans kreeg. De bal gleed echter door de vele regen te ver door, waardoor de Kroaat niet goed uitkwam met zijn passen. Vanuit een hoekschop wist Gerard Pique vervolgens nog de lat te raken.

Wederom Messi

Het spelbeeld in de tweede helft bleef hetzelfde. Barcelona mocht het spel gaan maken en moest waken voor de snelle aanvallers van Atletico Madrid. Echter kwam thuisploeg in de tweede helft een stuk minder dreigend voor het doel van Ter Stegen. Aan de andere kant voerde Barcelona steeds verder de druk op. Beide ploegen kregen veel ruimte en het veld werd enorm groot. Beide ploegen wisten echter niet door te drukken.

Maar wie anders dan Lionel Messi zorgde voor het slotstuk van de Spaanse topper. De Argentijn gaf Barcelona in de slotminuten de bevrijdende 1-0 voorsprong. Het was de aanvoerder die de aanval zelf opzette en via een snel combinatie met Luis Suarez wist Messi in de verre Jan Oblak te kloppen.

De 1-0 van Lionel Messi bleek uiteindelijk het beslissende moment van de wedstrijd te worden. De Catalanen behalen een maximaal resultaat in een zeer slordig duel en daarmee sluit de ploeg van Valverde de week goed af. Bovendien neemt Barcelona de koppositie in de Liga weer over van Real Madrid.