Messi bloeit op en schittert tegen Athletic Bilbao

FC Barcelona heeft woensdag een uitstekende indruk gemaakt op bezoek bij Athletic Bilbao. De Catalanen kwamen al vroeg op achterstand, maar de ploeg van Ronald Koeman knokte zich terug en won uiteindelijk met 3-2.

FC Barcelona kwam tegen Athletic Bilbao al vroeg op achterstand. Iñaki Williams was tijdens een snelle uitbraak de defensie van Barcelona veel te snel af en kon na 166 seconden al de 1-0 binnen schieten in San Mames.

De thuisploeg kon slechts tien minuten van de voorsprong genieten, want FC Barcelona herpakte zich goed na de achterstand. Een scherpe voorzet van Messi richting de achterlijn werd door Frenkie de Jong goed terug gelegd. Pedri kon voor het doel eenvoudig de 1-1 maken voor de Catalanen.

Na de gelijkmaker bleef FC Barcelona in hoog tempo het spel maken en was de drang naar het doel een stuk groter dan de afgelopen weken. Het duurde tot vijf minuten voor rust voordat de voorsprong er daadwerkelijk kwam. De ploeg van Ronald Koeman kwam met een aantal kansen al gevaarlijk voor het doel van doelman Simon, maar de combinatie tussen Messi en Pedri zorgde uiteindelijk vlak voor rust voor de 1-2. Messi zette de aanval zelf op, kreeg de bal met een hakbal terug van Pedri en de Argentijn kon vervolgens in de verre hoek raak schieten.

Lionel Messi bloeide in een goed draaiend Barcelona helemaal op. De aanvaller oogde scherp en mikte de ene naar de andere bal op de paal. Na ruim een uur spelen wist Messi uiteindelijk opnieuw het doel te treffen. Deze keer was het Griezmann die aangaf en Messi kon voor het doel hard via de lat de 3-1 raak schieten.

Een fout van Lionel Messi zorgde er in de slotfase nog wel voor dat Muniain nog de aansluitingstreffer kon maken. De aanvaller speelde de bal door het midden en Muniain schoot knap de 2-3 in de verre hoek.

De voorsprong verspeelde FC Barcelona echter niet meer, waardoor het met 3-2 wint in San Mames. Voor de ploeg van Ronald Koeman betekend het dat zij naar plek drie klimmen in de Liga. De achterstand op nummer twee Real Madrid bedraagt vijf punten.