Messi en Trincão schieten Barcelona naar eenvoudige overwinning

FC Barcelona heeft de tweede plaats in LaLiga weer overgenomen van Real Madrid. De Catalanen waren zaterdagavond in het eigen Camp Nou met 5-1 te sterk voor Alavés. Lionel Messi, Firpo en Francisco Trincão waren de doelpuntenmakers aan Catalaanse zijde.

Met de Champions League in het vooruitzicht hield Ronald Koeman enkele spelers aan de kant tegen Alavés. Onder meer Dembélé en Pedri stonden niet aan de aftrap. Het grote talent Ilaix Moriba maakte daarom zijn competitiedebuut.

En FC Barcelona domineerde vanaf minuut één in Camp Nou. Toch kwamen de Catalanen pas na een klein half uur spelen op voorsprong. Moriba hield voor het doel het overzicht en Trincão kon vanaf de penaltystip de 1-0 binnen schieten. Vlak voor rust zette Lionel Messi Barcelona op een 2-0 voorsprong. De Argentijn revancheerde zich van het doelpunt dat hij even daarvoor maakte, maar door de VAR werd teruggefloten. Een minuut voor de pauze schoot de aanvoerder de bal via de paal binnen en deze keer telde het doelpunt wel. Een comfortabele voorsprong voor de ploeg van Ronald Koeman.

Na de pauze ging coach Ronald Koeman opnieuw enkele spelers wisselen met het oog op het duel in de Champions League tegen Paris Saint Germain. Maar ondanks het prima spel van FC Barcelona kwam juist Alavés terug in de wedstrijd. Een fout van Ilaix Moriba zorgde ervoor dat Rioja alleen op het doel af kon lopen om de 2-1 binnen te schieten.

Maar ook na de 2-1 van de bezoekers bleef het heft in handen van FC Barcelona. De ploeg domineerde en speelde bij vlagen in een heel hoog tempo. In het laatste kwartier van het duel nam de ploeg van Ronald Koeman echt afstand van Alavés. Trincao schoot geweldig de 3-1 binnen, terwijl Messi een minuut later opnieuw hard in de verre hoek de 4-1 raak schoot.

Tien minuten voor tijd mocht Firpo de 5-1 voor FC Barcelona maakte, nadat Griezmann goed het overzicht hield voor het doel. Daarmee wint FC Barcelona in het eigen Camp Nou eenvoudig van Alavés en neemt het de tweede plaats in LaLiga weer over van Real Madrid.