Messi helpt Barcelona aan overwinning tegen Valladolid

FC Barcelona heeft dinsdag weer de koppositie in de Liga overgenomen van Granada. De Catalanen speelden in het eigen Camp Nou tegen Real Valladolid en hadden geen kind aan de bezoekers. Mede dankzij een geweldige vrije trap van Lionel Messi won Barcelona met 5-1.

FC Barcelona kwam in eigen huis al na drie minuten op een 1-0 voorsprong. Lenglet kreeg de bal, met een beetje geluk, voor zijn voeten in het strafschopgebied van de bezoekers en haalde verwoestend uit. Via een tegenstander draaide zijn inzet uiteindelijk in het doel.

Na het doelpunt bleef FC Barcelona de ploeg met het meeste balbezit en kreeg het via Ansu Fati en Arturo Vidal enkele kleine kansen. Toch viel na een kwartier spelen de gelijkmaker aan de andere kant, nadat Valladolid een vrije trap kreeg. Een scherp aangesneden vrije trap kon in eerste instantie weg gewerkt worden door Ter Stegen, maar in de nastoot tikte Kiko alsnog de 1-1 binnen.

Barcelona stelde voor rust nog orde op zaken. Na een half uur spelen wist Vidal de bal, na een geweldige pass van Lionel Messi, te verlengen en Masip in de korte hoek te verrassen. Vijf minuten laten maakte Lionel Messi vanuit een vrije trap de 3-1 voor FC Barcelona.

Na de pauze deden de Catalanen het een stuk rustiger aan. Valverde was in gedachten al bezig met de volgende wedstrijd en wisselde onder meer Frenkie de Jong.

In het laatste kwartier breide Barcelona de score nog verder uit. Een snelle pass van Ivan Rakitic zorgde ervoor dat Messi vrij voor het doel 4-1 kon maken en enkele minuten later was diezelfde Messi de aangever op Luis Suarez, die de eindstand van 5-1 op het scorebord zette.