Messi loodst Barcelona met twee goals voorbij Arsenal

Lionel Messi heeft de eerste ontmoeting tussen Arsenal en Barcelona in de achtste finale van de Champions League in het voordeel van Blaugrana beslist. De aanvaller uit Argentinië maakte dinsdagavond na tien uur en elf minuten zijn eerste doelpunt ooit tegen Petr Cech en kroonde zich uiteindelijk met twee treffers tot de matchwinner in Londen: 0-2.

Barcelona maakte dus belangrijke uitgoals in het Emirates Stadium, maar het was voor het eerst sinds november 2013 (Ajax, 2-1) dat men in de eerste helft van een Champions League-wedstrijd niet één keer tussen de palen schoot. De uitgefloten Luis Suárez had dat vlak voor rust wel kunnen voorkomen, maar de aanvaller uit Uruguay stuitte na een pass van Messi op doelman Cech en kopte even later voorlangs. In het eerste kwartier tastten beide partijen elkaar wat af en daarna nam Barcelona de touwtjes wat meer in handen.

Doelrijpe kansen bleven voor de Catalanen echter uit; verder dan twee relatief ongevaarlijke schoten van Messi kwamen zij tot de kans voor Suárez niet. De beste mogelijkheid was nog voor Arsenal, het team dat zeker in de beginfase al voor de meeste animo had gezorgd in Londen. Na een sublieme combinatie tussen Olivier Giroud en Alexis Sánchez belandde de bal via enkele tussenstations bij Alex Oxlade-Chamberlain, die van dichtbij recht op Marc-André ter Stegen trapte. De fans hoopten in de tweede helft meer spektakel te zien.

In het spel van Barcelona zat in ieder geval meer schwung. Cech moest al gauw handelend optreden op een schot van Neymar en redde met zijn been. De Braziliaan kon de bal even later, na een handig balletje van Andrés Iniesta, niet naar een ploeggenoot koppen. Arsenal had moeite om onder de druk vandaan te komen, maar kreeg na een uur zowaar een uitstekende kans op de 1-0. Ter Stegen had een knappe redding met één hand in huis op een tegendraadse kopbal van Giroud.

De openingen werden na rust duidelijk sneller gevonden, want even na de kopkans van Giroud schoot Suárez voorlangs en verprutste Giroud weer aan de andere kant een kans door naar niemansland te passen. Na 72 minuten was het raak: na knap combinatiespel legde Suárez de bal breed voor Messi, waarna de linkspoot de bal koel tegen de touwen joeg: 0-1. Suárez had er even later 0-2 van moeten maken, maar diens schot likte de paal. Barcelona verdubbelde echter toch nog de marge, want Messi mocht na een fout van Mathieu Flamini aanleggen vanaf elf meter en maakte geen fout: 0-2.

Bron: voetbalzone.nl

Facebook
Twitter