Messi matchwinnaar na hattrick op Deportivo

Deportivo la Coruña is er niet in geslaagd om Lionel Messi af te stoppen. De sterspeler van Barcelona had het zondagavond weer eens op zijn heupen en maakte zijn dertigste hattrick in het shirt van de Spaanse topclub. Daarmee nam Messi drie van de vier goals voor zijn rekening: 0-4. De Argentijn heeft nu negentien keer gescoord in negentien competitiewedstrijden en loopt dus weer ‘gewoon’ één op één. Cristiano Ronaldo staat overigens op 28 competitiedoelpunten.

Luis Enrique stuurde in 28 wedstrijden op rij steeds een andere opstelling het veld in, maar begon zondag zowaar eens met dezelfde elf spelers als vorige week tegen Atlético Madrid. Met Messi, Luis Suárez en Neymar dus in de aanval begon Barcelona al goed en de bezoekers waren de gehele eerste helft heer en meester. Op een gegeven moment had Barcelona zelfs 82 procent balbezit en Deportivo liep dus vooral achter de bal aan. Het ging rusten met een 0-2 achterstand, door twee fraaie doelpunten van Messi.

De Argentijn miste de eerste grote kans van de wedstrijd, maar maakte dit bij zijn tweede mogelijkheid goed. Ivan Rakitic verstuurde een geweldige pass en Messi, die het strafschopgebied kwam instormen, wist de bal over doelman Fabri te koppen. Barcelona ging vervolgens op zoek naar meer en verdubbelde de marge een kwartier voor rust, toen Suárez de bal op zijn hak kreeg en zo per toeval Messi bediende. De aanvaller wachtte op het moment dat Fabri naar de grond ging en wipte de bal vervolgens behendig over de goalie heen.

Suárez miste nog een grote kans op de derde treffer, waardoor Deportivo nog in leven bleef voor de tweede helft. Haris Medunjanin dacht recht te hebben op een strafschop na een worsteling met Javier Mascherano, maar kreeg die niet, en aan de overkant hielp Suárez op aangeven van Neymar weer een grote kans om zeep. Daardoor kon Deportivo dicht bij de aansluitingstreffer komen: Juan Dominguez beproefde zijn geluk met een acrobatische volley, maar Claudio Bravo redde uitstekend. Even hierna kwam de wedstrijd in het slot te zitten.

Messi maakte een halfuur voor tijd zijn derde van de avond, door van rechts naar binnen te komen en de bal in de verre hoek te schieten. Voor de Argentijn betekende dit zijn 22ste hattrick in de Primera División; Ronaldo is recordhouder met 23 hattricks in de Spaanse competitie. Messi kreeg ook nog een aardige mogelijkheid voor zijn vierde goal, maar wist Fabri ditmaal niet te kloppen, en in de slotfase zorgde Sidnei er met een eigen doelpunt voor dat het alsnog 0-4 voor Barcelona werd. Volgende week spelen de Catalanen weer uit, dan tegen Elche. In de Copa del Rey werd deze ploeg over twee wedstrijden nog met 9-0 (!) verslagen.