Messi pakt zijn 5de Gouden Bal

Na twee jaar Cristiano Ronaldo is Lionel Messi opnieuw verkozen tot Beste Voetballer van de Wereld. Messi kreeg meer stemmen dan Ronaldo en Neymar. Luis Enrique, de Coach van het Jaar, maakte het feestje voor Barcelona compleet.
Veel spanning was er niet, want Lionel Messi stond na een wonderjaar, waarin hij zowat alle prijzen won met Barcelona en waarin hij weer uitblonk als vanouds, op bijna alle lijstjes bovenaan.
 Hoewel het al zijn vijfde Gouden Bal is, waarvan zijn vierde in de huidige formule, went het blijkbaar niet. “Dit is een heel speciaal moment voor mij”, zei Messi in zijn overwinningsspeech.”De voorbije twee jaar heb ik telkens vanuit de zaal moeten toekijken hoe Cristiano met de prijs ging lopen. Het is ongelooflijk dat ik nu al vijf Gouden Ballen heb. Dit is meer dan waar ik als kind ooit had van kunnen dromen.”
“Zoals altijd bedank ik mijn ploegmaats, maar ik wil deze keer ook het voetbal bedanken, voor alles wat het mij gebracht heeft, zowel goed als slecht. Het heeft me gemaakt tot wie ik ben.”
Lionel Messi zet zelf zijn ploegmaat Luis Suarez op 1 op zijn stembiljet, voor Neymar en Andres Iniesta, ook allebei Barcelona. Messi was als aanvoerder van de Argentijnse nationale ploeg stemgerechtigd.

Overzicht prijzen en onderscheidingen:
Speler van het Jaar: Lionel Messi (Barcelona)
Coach van het Jaar: Luis Enrique (Barcelona)
Speelster van het Jaar (v): Carli Lloyd (VS)
Coach van het Jaar (v): Jill Ellis (bondscoach VS)
Elftal van het Jaar: Neuer (Bayern) – Alves (Barcelona), S. Ramos (Real), T. Silva (PSG), Marcelo (Real) – Pogba (Juventus), Iniesta (Barcelona), Modric (Real) – Messi (Barcelona), Ronaldo (Real), Neymar (Barcelona)
Puskas Award: Wendell Lira (Vila Nova)

Facebook
Twitter