Messi passeert Pelé bij eenvoudige zege Barcelona

Lionel Messi heeft de legendarische Pelé gepasseerd. De Argentijn scoorde dinsdag in het duel met Real Valladolid doelpunt 644 in dienst van FC Barcelona. Lange tijd stond het record op naam van de Braziliaanse legende. De ploeg van Ronald Koeman won het duel dinsdag met 3-0.

Met een zeer aanvallende formatie, waarin Araujo, Mingueza en Lenglet als centrale verdedigers golden, ging Ronald Koeman op jacht naar een eenvoudige overwinning bij Real Valladolid. En dat gebeurde, want Barcelona was oppermachtig bij de nummer achttien van LaLiga.

De ploeg van Ronald Koeman kreeg in het eerste kwartier dan ook een aantal kleine kansen. Vooral via Messi, die een geplaatst schot net naast het doel krulde. Kort daarna was het wel raak voor de Catalanen. Een voorzet van Messi kon bij de tweede paal eenvoudig binnen worden gekopt door verdediger Lenglet.

Tien minuten later zorgde Martin Braithwaite voor de 2-0 van FC Barcelona. De spits tikte met de punt van zijn schoen de bal achter doelman Masip na een strakke voorzet van Dest.

Messi passeert Pelé

Lionel Messi was degene die na de treffer van Braithwaite op zoek ging naar zijn doelpunt, om het oude record van Pelé te verbreken. De Braziliaan scoorde 643 doelpunten voor Santos, maar Lionel Messi maakte zoals altijd daar een einde aan. De Argentijn schoot het mooiste doelpunt van de avond binnen voor FC Barcelona en dat dankzij de geweldige assist van Pedri, die met een hakbal Messi direct voor het doel zette.

FC Barcelona deed het na de 3-0 een stuk rustiger aan tegen Real Valladolid. Ronald Koeman gaf een aantal speler rust en Barcelona creëerde een stuk minder kansen. Door de overwinning staat FC Barcelona nu op een vijfde plaats en heeft koploper Atletico Madrid een voorsprong van zeven punten.