Messi scoort er drie tegen Mallorca, Suarez de mooiste

FC Barcelona heeft de koppositie in de Spaanse Liga weer overgenomen van Real Madrid. De Catalanen wisten zaterdagavond in het eigen Camp Nou laagvlieger Real Mallorca over de knie te leggen. De twee buurmannen Luis Suarez en Lionel Messi stalen de show.

Voorafgaand aan het duel met Real Mallorca werd Lionel Messi in het zonnetje gezet. De Argentijn presenteerde zijn zesde Ballon d’Or aan het publiek in Camp Nou. En voor de fans werd het al snel na de aftrap weer feest. Antoine Griezmann zorgde na zeven minuten spelen al voor de 1-0 voorsprong. Ter Stegen hervatte het spel snel na een hoekschop van Real Mallorca en bereikte met een snelle uittrap Griezmann. De Fransman kon uiteindelijk eenvoudig de eerste treffer voor Barcelona maken.

Real Mallorca, met Take Kubo, verstopte zich niet in Camp Nou en kwam zo nu en dan gevaarlijk voor het doel van Ter Stegen. Toch hadden de Catalanen het overwicht en was het Lionel Messi die na een kleine twintig minuten spelen voor de 2-0 zorgde. De Argentijn krulde een afstandsschot geweldig in de verre hoek.

Barcelona ging na de riante 2-0 voorsprong ongehinderd verder met aanvallen. Maar het waren juist de bezoekers die trefzeker waren. Aanvaller Budimir kon profiteren van zwak verdedigen van Lenglet. De aanvaller zag zijn schot van richting worden veranderd en zorgde daarmee voor de 2-1 in Camp Nou.

Uiteindelijk stelde Barcelona nog voor rust orde op zaken. Vijf minuten voor de pauze was het wederom Lionel Messi die een geweldig schot van afstand in de hoek krulde. Twee minuten later maakte Luis Suarez de mooiste treffer van de avond. Na goed voorbereidend werk van Frenkie de Jong wist Luis Suarez met een fenomenale hakbal Barcelona wederom op een riante 4-1 voorsprong te zetten.

Met de Champions League in het vooruitzicht deed Barcelona in de tweede helft een stapje terug. Onder meer Frenkie de Jong ging naar de kant. Maar met de twee buurmannen bleef FC Barcelona levensgevaarlijk via flitsende aanvallen. Het was echter wederom Budimir die in de tweede helft toesloeg. Ter Stegen schatte een voorzet verkeerd in waardoor de spits van Mallorca zijn tweede doelpunt van de avond kon maken.

Uiteindelijk was het Lionel Messi die als laatst aan het woord kwam. De Argentijn zorgde voor de perfecte afsluiter van de avond. Na goed terugleggen van Luis Suarez schoot Messi zijn derde doelpunt van de avond tegen de touwen.

Mede door de drie treffers van Lionel Messi won Barcelona zaterdagavond met 5-2 van Real Mallorca. Komende week nemen de Catalanen het in de Champions League op tegen Inter.