Messi stoot Raúl van de troon als eeuwige Champions League-topscorer

Lionel Messi heeft dinsdagavond een nieuw record op zijn naam gezet. De Argentijnse aanvaller van Barcelona nam in de eerste helft van de wedstrijd tegen APOEL Nicosia de 0-2 op zich en maakte zo zijn 72ste doelpunt in de Champions League. Daarmee stootte hij recordhouder Raúl van diens troon. Cristiano Ronaldo zit het duo op de hielen: hij maakte er zeventig in de Champions League.

De afgelopen maanden keek iedereen al verwachtingsvol uit naar het moment waarop Messi of Ronaldo het record in handen zou krijgen. In de eerste wedstrijd tegen APOEL scoorde Messi niet, maar tegen Paris Saint-Germain tekende hij voor een treffer en in de twee ontmoetingen met Ajax maakte hij er in totaal drie. Dinsdagavond was het zeven minuten voor rust raak op Cyprus. Uiteindelijk scoorde hij een hattrick in die wedstrijd, waardoor zijn teller nu op 74 doelpunten staat.

Raúl voerde de laatste jaren altijd de ranglijst aan van topscorers aller tijden in de Champions League, maar heeft die status nu moeten overdoen aan Messi. De pas 27-jarige aanvaller werd afgelopen weekend al topscorer aller tijden in de Primera División, door een hattrick tegen Sevilla. Voor aanvang van het duel stond hij op 250 doelpunten, een minder dan oud-voetballer Telmo Zarraonaindía. Na zaterdag staat de teller op 253 stuks.