Messi valt geblesseerd uit bij winst Barça

FC Barcelona heeft zaterdagavond de koploperspositie met succes verdedigd.
Al na twintig minuten gespeeld te hebben, viel het eerste doelpunt van het duel te noteren. Het was Lionel Messi die op fenomenale wijze tot scoren kwam. Na fraai samenspel met Alexis Sánchez schoot de Argentijn van buiten het zestienmetergebied hard tegen de binnenkant van de paal, waarna de bal achter Esteban Suárez verdween. Niet veel later bleek Barça echter zonder Messi door te moeten. De Argentijnse aanvaller liep een dijbeenspierblessure op en werd vervangen door Xavi. Na het uitvallen van Messi kreeg Barcelona het zichtbaar moeilijker tegen Almería, maar toch wist het stand te houden. Beide partijen zochten de kleedkamers op met een 0-1-stand.
Na rust ging het beter aan de zijde van de bezoekers. Adriano Correia kon van dichtbij een voorzet van Francesc Fàbregas binnenglijden en zorgde op die manier voor de 0-2. Barcelona, dat een van de tegenstanders is van Ajax in de groepsfase van de Champions League, ging na het tweede doelpunt druk op zoek naar de 0-3. Die bleek er uiteindelijk echter niet te komen, al was Sánchez nog wel dichtbij. Barça, dat veel balbezit had, won met 0-2.