Messi voltooit fenomenale comeback in slotminuten

Barcelona heeft zaterdagavond op magische wijze de eerste competitienederlaag van het seizoen voorkomen. Het team van Ernesto Valverde leek op bezoek bij Sevilla met 2-0 onderuit te gaan, maar dankzij twee doelpunten in slechts vijftig seconden tijd pakte de koploper toch een punt in het Ramón Sánchez Pizjuan: 2-2. Door de remise komen de Catalanen, die woensdag in de Champions League tegen AS Roma aantreden, op 76 punten steken. Nummer twee Atlético Madrid heeft 64 punten en speelt zondagavond tegen laagvlieger Deportivo la Coruña.

In een goede en intense eerste helft kreeg Barcelona na drie minuten een goede kans. Sergio Rico reageerde echter goed op het droge schot van Luis Suárez, die luttele minuten ook dicht bij een doelpunt was. Sevilla beet echter goed van zich af, via mogelijkheden voor Luis Muriel en met name Joaquin Correa. Laatstgenoemde kopte een voorzet van Jesús Navas via de grond over het doel van Marc-André ter Stegen.

Sevilla nam tien minuten voor rust de leiding. Na een uitstekende controle en pass van Correa op links ontsnapte Vázquez aan de aandacht van Gerard Piqué en Samuel Umtiti en kon hij de bal van dichtbij achter Ter Stegen werken: 1-0. Vier minuten na de pauze verdubbelde het team van Montella de voordelige marge. Een hard schot van Sergio Escudero kon door Ter Stegen gekeerd worden, maar de rebound was een prooi voor Muriel: 2-0.

Piqué voorkwam vijf minuten later op de doellijn dat Navas er 3-0 van maakte, waarna Vázquez de rebound op onbegrijpelijke wijze miste. Lionel Messi maakte na 57 minuten zijn opwachting, als vervanger van Ousmane Dembélé, en dat zorgde voor een opleving bij Barcelona. Simon Kjaer haalde de bal van de lijn en Suárez mikte niet veel later in het zijnet. Sevilla bleef tot de laatste seconden uitzicht houden op een ruimere zege, maar in de slotminuten liet men een zege uit de handen glippen.

Drie minuten voor tijd werkte Suárez bij de tweede paal op acrobatische wijze de aansluitingstreffer tegen de touwen. Een minuut later viel de gelijkmaker. Een pass van Coutinho vanaf links ging aan iedereen voorbij, maar het was Messi die het leer in een keer met effect vanaf een meter of negentien tegen de touwen schoot. Zo voorkwam de clubtopscorer aller tijden van Barcelona toch een nederlaag.