Messi: ‘We zijn al het hele seizoen een zwakke ploeg’

Wilde FC Barcelona nog aanspraak maken op de landstitel, had de ploeg donderdagavond moeten winnen van Osasuna en hopen op puntenverlies van Real Madrid. Het werd echter een avond om snel te vergeten. De wedstrijd ontwikkelde zich rampzalig voor Barça, dat zelf met 1-2 verloor en Real Madrid met 3-1 zag winnen van Villareal. De landstitel gaat naar de ploeg van Zinedine Zidane, terwijl de wolken boven Camp Nou alleen nog maar donkerder worden. Na afloop nam Lionel Messi dan ook geen blad voor de mond.

De avond was tekenend voor het seizoen van Barcelona. Eigenlijk loopt het al vanaf de eerste competitiewedstrijd tegen Athletic Club (1-0 verlies) voor geen meter. Desondanks leken de Catalanen bij de hervatting van de competitie af te stevenen op hun derde opeenvolgende landstitel. Het elftal van Quique Setién genoot een voorsprong van twee punten, maar door meerdere matige partijen zag het Real Madrid de achterstand al snel ombuigen in een voorsprong van vier punten. Donderdagavond viel het doek voor Barcelona en daar was Messi, op z’n zachtst gezegd, kapot van.

‘We zijn al het hele seizoen een erg zwak team. We worden verslagen op intensiteit, op motivatie. Ploegen scoren heel gemakkelijk tegen ons en we verliezen punten waar we geen punten mogen liggen. Deze wedstrijd vat ons hele seizoen samen’, aldus een boze Messi, die zijn ploeg met een rake vrije trap nog op gelijke hoogte bracht, vrijwel direct na het laatste fluitsignaal.

Real Madrid

Door de nederlaag van Barcelona hoefde Real Madrid niet eens te winnen. Dat deden de Madrilenen, zoals verwacht, wel, waardoor ze zich voor het eerst sinds 2017 weer de beste van Spanje mogen noemen. De verdiende kampioen, simpelweg omdat de ploeg van Zinedine Zidane al haar wedstrijden sinds de hervatting won. ‘Real heeft zijn eigen werk goed gedaan, heeft na de break geen wedstrijd verloren. Maar wij hebben het ze ook wel erg gemakkelijk gemaakt’, aldus Messi. ‘We hebben te veel punten laten liggen en moeten zelfkritisch zijn. De spelers, maar ook de andere mensen binnen de club.’

Champions League

Na de verloren landstitel en de uitschakeling in de Copa del Rey, kan Barça het seizoen alleen nog redden met de eindzege in de Champions League. De laatste keer dat de club erin slaagde de cup met de grote oren te veroveren, was in 2015. Toen blaakten de Catalanen van zelfvertrouwen, ook Messi. Dat is inmiddels ver te zoeken in de kleedkamer. ‘Ik heb al gezegd dat we op deze manier niet de Champions League zouden winnen. Als we die prijs willen pakken, moet er een hoop veranderen. Anders verliezen we ook van Napoli.’ De heenwedstrijd in Napels eindigde eerder dit jaar in een 1-1 gelijkspel.

Eerst moet Barça de competitie op een waardige manier zien af te sluiten. Zondagavond gaat het op bezoek bij Alavés, de nummer vijftien van Spanje. Real Madrid reist af naar Leganés, waar de kampioen de competitie vast en zeker in stijl zal afsluiten.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter