Moeizame zege FC Barcelona in Copa del Rey

FC Barcelona heeft woensdag de volgende ronde van de Copa del Rey bereikt. De Catalanen kenden een moeizaam duel tegen derdeklasser Linares Deportivo, dat verrassend agressief voor de dag kwam. Jutglà zorgde er echter voor dat FC Barcelona met 2-1 wist te winnen.

Xavi Hernández liet tegen de laagvlieger uit de derde klasse onder meer Pique en Frenkie de Jong aan de kant. Dani Alves debuteerde wel voor FC Barcelona. Maar de jonge ploeg van Barcelona had veel problemen in de openingsfase met Linares. Barcelona maakte veel fouten en na twaalf minuten resulteerde dit zelfs in de 1-0 achterstand. Sánchez kon eenvoudig achter doelman Neto koppen, omdat Mingueza te laat was.

FC Barcelona wist zich in de tweede helft pas te herpakken met Frenkie de Jong, Dembélé en Pique. Het voetbal werd er nog altijd niet veel beter op, maar de ploeg kreeg meer kansen. Dembélé, die na rust meerdere kansen kreeg, zorgde na ruim een kwartier spelen in de tweede helft voor de gelijkmaker. De Fransman krulde de 1-1 in de verre hoek. Vijf minuten later schoot talent Jutglà Barcelona op een 2-1 voorsprong. Dit gebeurde vlak nadat Linares een doelpunt afgekeurd zag worden vanwege buitenspel.

Door het doelpunt van Jutglà wist FC Barcelona met 2-1 te winnen van Linares en gaat het door naar de volgende ronde van de Copa del Rey. In de slotfase moest Frenkie de Jong nog wel naar de kant met naar verwachting een blessure. Ronald Araujo werd in de rust vervangen vanwege een polsblessure.