Moeizame zege FC Barcelona op Dynamo kiev

FC Barcelona heeft woensdag gedaan wat er verwacht werd. De ploeg van Ronald Koeman moest in de Champions League zien te winnen van Dynamo Kiev om nog aanspraak te maken op de volgende ronde in de Champions League. En dat deed FC Barcelona. In het eigen Camp Nou werd het 1-0.

Maar het verliep zeer moeizaam voor de ploeg van Ronald Koeman, want Barcelona slaagde er in de eerste helft, met Luuk de Jong in de spits, niet in om echt grote kansen te creëren. Het gevaarlijkst werd Barcelona nog via Dest, maar hij was in de afwerking ongelukkig.

Toch kwam Barcelona voor de rust op voorsprong. Gerard Pique volleerde tien minuten voor de pauze de 1-0 binnen na een scherpe voorzet van Jordi Alba. Het bleek uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn, want zowel Kiev als FC Barcelona speelde slordig in de tweede helft.

Door de overwinning van FC Barcelona is er weer hoop in de Champions League. Mocht Bayern München vanavond winnen van Benfica, dan hebben de Catalanen zelfs weer zicht op de tweede positie in groep E.