‘MSN’ bereikt bijzondere mijlpaal bij overwinning op Eibar (0-4)

MSN, het dodelijke Barcelona-trio Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar, heeft de grens van honderd doelpunten in dit seizoen bereikt. Neymar ontbrak zondag weliswaar vanwege een schorsing tegen Eibar maar Messi en Suárez speelden wel en wisten weer eens te scoren. Suárez staat nu in alle competities op 42 doelpunten in dit seizoen, Messi heeft er 35 in liggen en Neymar staat op 23 doelpunten. Eibar, dat tevreden kon zijn over de eerste helft, verloor uiteindelijk met 0-4.

De geschorste Neymar werd zondag vervangen door Munir El Haddadi en hij verscheen ook op het scoreformulier voor Barcelona. De jongeling kon al na zeven minuten voor de 0-1 zorgen, dankzij goed werk van zijn collega-aanvallers Messi en Suárez. Eerstgenoemde stuurde Suárez de diepte in en de Uruguayaan gaf El Haddadi vervolgens met een lage voorzet een niet te missen kans voor een open doel. Barcelona leek dankzij de vroege voorsprong een gemakkelijke middag tegemoet te gaan, maar Eibar was niet van plan om de handdoek direct in de ring te gooien.

De thuisploeg ging vol bravoure op zoek naar de gelijkmaker en Gonzalo Escalante liet Claudi Bravo kansloos, maar had de pech dat zijn schot net naast ging. Sergio Busquets maakte bijna een eigen doelpunt en Barcelona werd steeds slordiger. Eibar moet dus het gevoel hebben gehad dat er iets te halen viel, maar kort voor rust strafte Messi een fout van Ander Capa hard af. Capa wist de bal niet weg te werken en leverde het leder in bij Messi, die een geweldige dribbel inzette en deze actie bekroonde met de 0-2.

Dit betekende een flinke teleurstelling voor Eibar, dat in de tweede helft geen moment in de buurt kwam van een comeback. Barcelona had de wedstrijd na rust volledig onder controle, al resulteerde dat niet in veel kansen. Het derde doelpunt van de middag (en daarmee de beslissing) viel een kwartier voor tijd dan ook uit een strafschop: Iván Ramis maakte hands, waarna Messi met een soort ‘panenka’ zijn tweede van de wedstrijd maakte. Het slotakkoord kwam op naam van Suárez, die zeven minuten voor tijd een goede individuele actie bekroonde met zijn 26e treffer van dit seizoen. Dit betekende dus het honderdste doelpunt van ‘MSN’ in alle competities dit seizoen.

Bron: voetbalzone.nl