MSN verplettert Celtic

Barcelona heeft zijn eerste groepswedstrijd in de Champions League met sprekend gemak gewonnen. Een wervelend Barça gaf Celtic 90 minuten voetballes. De Schotten kregen een 7-0-vernedering aangesmeerd dankzij het superieure aanvallende Barça-trio. “Messi is de beste speler aller tijden”, prees Barcelona-coach Enrique zijn sterspeler na de match.

Messi, Suarez en Neymar verschenen dit seizoen voor het eerst samen aan de aftrap en dat scenario zou een nachtmerrie worden voor Celtic. Na amper drie minuten had Messi het defensieve plannetje van de Schotten al aan flarden geschoten: 1-0.
Celtic kreeg daarna vanaf de stip dé kans op de gelijkmaker, maar doelman Ter Stegen zette zijn penaltyfoutje recht en stopte de strafschop van Dembele. De bezoekers kregen meteen daarna een koude douche: Messi rondde weergaloos getik met Neymar net voor het halfuur af.
Na de pauze werd het pas echt een lange lijdensweg voor Celtic. Neymar schilderde al snel een vrijschop knap in doel, maar het ergste moest nog komen.
Invaller Iniesta zette de 4-0 met een heerlijke raket op het bord, een minuutje later gleed Messi de vijfde Catalaanse goal in doel.
Suarez stond nog droog, maar ook daar kwam snel verandering in. Neymar dropte de bal in de zestien, Suarez controleerde met de borst en werkte heerlijk af. In de slotminuten schotelde Messi zijn Uruguayaanse spitsbroeder nog een zevende treffer voor.

Bron: Sporza