Neymar klaart de klus tegen PSG

Barcelona heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De ploeg van trainer Luis Enrique, die voor de vijftigste keer op de bank zat bij Barcelona, had in eigen huis helemaal niets te vrezen van Paris Saint-Germain. Door de 1-3 uitoverwinning was de buit al bijna binnen en ook in Camp Nou maakten de Fransen geen schijn van kans: 2-0. Neymar maakte beide goals.

De peperdure Paris Saint-Germain-verdediger David Luiz kende een verschrikkelijke avond in Parijs, toen hij tot twee keer toe vernederd werd door Luis Suárez. Ook in Catalonië begon de Braziliaan niet goed: hij kreeg al na twee minuten een gele kaart, waardoor hij de rest van de wedstrijd met de handrem erop moest spelen. Het kon nóg erger, want Neymar maakte een vroege openingsgoal en dat zorgde ervoor dat Paris Saint-Germain alle hoop kon laten varen.

Bij die 1-0 tikte Neymar binnen door keeper Salvatore Sirigu te omspelen, maar de goal kwam toch zeker voor vijftig procent op naam van Andrés Iniesta. De man met de aanvoerdersband ontving de bal op eigen helft, schudde drie tegenstanders van zich af, dribbelde naar voren en gaf de bal heerlijk mee aan Neymar. Het was de duizendste goal ooit van Barcelona in alle Europese competities; alleen Real Madrid heeft er meer gemaakt (1.016).

Paris Saint-Germain geloofde er door die treffer helemaal niet meer in en het was wachten op meer doelpunten. Neymar had er wel zin in: op aangeven van landgenoot Dani Alves kopte hij prima binnen voor de 2-0. Zlatan Ibrahimovic, die de eerste wedstrijd nog moest missen door een schorsing, kwam tegen zijn ex-werkgever nauwelijks aan de bal en ook aanvalspartner Edinson Cavani was compleet onzichtbaar.

Barcelona had na rust minder drang richting het doel van de bezoekers en Paris Saint-Germain kreeg zelfs een paar kleine kansen. Marco Verratti, Ibrahimovic en Cavani probeerden het, maar grote zorgen hoefde keeper Marc-André ter Stegen zich geen moment te maken. Barcelona bereikte dus de halve finale, al was dat niet zo vreemd. In de laatste tien jaar gebeurde dat acht keer.

Bron: voetbalzone.nl