Neymar loodst Barça nipt voorbij Villarreal

Neymar heeft Barcelona voorbij Villarreal geloodst in de Primera Division. De Braziliaan scoorde twee keer tegen de bezoekers. Eerder van de week was de Braziliaan al trefzeker in de Champions League.
Barcelona dicteerde zoals verwacht het tempo in de eerste helft, maar had pech toen Song de paal trof. Op het halfuur opende Neymar dan toch de score vanaf de stip.
Alexis Sanchez miste de kans op de 2-0 en Barça betaalde die misser kort na de rust cash. Musacchio kopte een hoekschop hard binnen. Villarreal kroop na de gelijkmaker weer in zijn egelstelling.
Maar opnieuw Neymar schonk Barcelona de zege. De Braziliaan ontpopt zich bij afwezigheid van Lionel Messi tot de absolute sterkhouder bij Barça. In de Champions League scoorde hij deze week al drie keer tegen Celtic.
Barcelona profiteert zo optimaal van het puntenverlies van Real Madrid. Het zet de Madrilenen nu al op vijf punten. Zondag kan Barça aan de leiding opnieuw het gezelschap krijgen van Atletico Madrid, dat Valencia ontvangt.