Officieel: Alen Halilovic tekent bij FC Barcelona

Het 17-jarige toptalent Alen Halilovic heeft een contract voor 5 seizoenen ondertekend bij FC Barcelona. Het is de bedoeling dat hij aanvankelijk Barcelona B wordt gestald. Met de transfer is een bedrag van 2,2 miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan nog oplopen, afhankelijk van zijn prestaties in het eerste elftal van FC Barcelona. Het toptalent van Dinamo Zagreb sluit deze zomer aan bij Barça B.

Alen Halilovic wordt op 18 juni achttien jaar, maar wordt één van de toptalenten in het Kroatisch voetbal genoemd. Halilovic is een aanvallende middenvelder, linksvoetig en klein van gestalte. Mede daardoor wordt hij nu al vergeleken me Lionel Messi. De kleine Kroaat maakte in het seizoen 2012/2013, op 16-jarige leeftijd, zijn debuut voor Dinamo Zagreb. Hij speelde in dat seizoen 18 wedstrijden in het eerste, en maakte 2 doelpunten. Op 24 oktober 2012 maakte hij zijn debuut in de Champions League tegen PSG.

In het seizoen 2013/2014 speelde hij tot nu toe 19 wedstrijden, waarin hij 3 keer tot scoren kwam. Op 10 juni 2013 maakte hij zijn debuut voor de Kroatische nationale ploeg. Op 16-jarige leeftijd werd hij hiermee de jongste debuterende speler ooit voor Kroatië.

Facebook
Twitter