Officieel: Arthur verruilt FC Barcelona voor Juventus

De Spaanse en Italiaanse media stonden er de afgelopen dagen vol mee, maar het was wachten op de bevestiging. Die is er nu. De transfer van Arthur Melo naar Juventus is in kannen en kruiken. FC Barcelona ontvangt 72 miljoen euro voor de Braziliaan. Het bedrag kan door bonussen oplopen tot 82 miljoen euro.

De verwachting is dat Miralem Pjanic de omgekeerde weg zal bewandelen. Spaanse media spreken van een bedrag van zo’n 60 miljoen euro. Voor de middenvelder ligt in Barcelona een contract klaar tot de zomer van 2023.

Arthur maakt het seizoen wel gewoon af in Barcelona. Het elftal van Quique Setién strijdt nog op twee fronten. Het is met Real Madrid verwikkeld in een spannende titelstrijd en kan zich begin augustus kwalificeren voor de kwartfinales van de Champions League.

Arthur kwam in de zomer van 2018 over van het Braziliaanse Grêmio. De Braziliaan werd in Spanje al snel gezien als de ‘nieuwe Xavi’, maar kon de hoge verwachtingen uiteindelijk niet waarmaken. Hij kwam tot dusverre tot 72 wedstrijden, waarin hij slechts twee keer tot scoren kwam. Met Barcelona veroverde hij in zijn eerste seizoen de landstitel en de Spaanse Supercup.

bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter