OFFICIEEL: BARÇA NEEMT DEMBÉLÉ VOOR RECORDBEDRAG OVER VAN DORTMUND

Begin augustus vertrok sterspeler Neymar voor een recordbedrag van 222 miljoen euro naar het Franse PSG. De Braziliaanse superster was de afgelopen seizoenen van onschatbare waarde voor FC Barcelona. De buitenspeler was echter toe aan een nieuwe uitdaging en vond die in de Franse hoofdstad. Sindsdien is Barça naarstig op zoek naar een vervanger en die heeft de club eindelijk gevonden. FC Barcelona en Borussia Dortmund zijn tot een overeenstemming gekomen over de transfer van Ousmane Dembélé. Met de bekendmaking van de transfer is er een einde gekomen aan een lange soap.

De Catalaanse grootmacht meldt via de officiële kanalen dat het Franse toptalent voor een bedrag van 105 miljoen euro overkomt van de Duitse topclub. Dembélé is in één klap de duurste aankoop in de geschiedenis van Barça. Dat bedrag kan in de toekomst door verschillende variabelen oplopen. Naar verluidt zal Barcelona uiteindelijk zo’n 150 miljoen euro betalen voor Dembélé. De razendsnelle buitenspeler zal een contract tekenen voor vijf 5 jaar. In zijn contract zal een clausule worden opgenomen van 400 miljoen euro.

Dembéle meldt zich zondag in Barcelona. Maandag zal de snelle buitenspeler medisch gekeurd worden. In de loop van de maandag wordt de aanwinst gepresenteerd in Camp Nou. Dembélé zal bij Barcelona met rugnummer 11 gaan spelen.

Bron : http://www.barcasource.nl

Facebook
Twitter