Officieel: Barça speelt return tegen Napoli op 7 of 8 augustus

Eindelijk gaat het bij FC Barcelona ‘gewoon’ weer over voetbal. La Liga is sinds afgelopen weekend weer in volle gang, maar over de afwerking van de Europese Competities heerste nog veel onduidelijkheid. De UEFA heeft daar woensdagmiddag meer duidelijkheid over gegeven. De Catalanen hervatten de Champions League op 7 of 8 augustus met de return tegen Napoli. Mochten ze die winnen, plaatsen ze zich voor het minitoernooi in Lissabon, dat de uiteindelijke winnaar moet opleveren.

De Champions League wordt dit seizoen dus beslist in een minitoernooi. Dat toernooi heeft tussen 12 en 23 augustus plaats in Lissabon. Er is echter nog een groot verschil met de Champions League zoals wij die kennen. Evenals de finale worden de kwartfinales en halve finales afgewerkt over één wedstrijd. Dat betekent geen return. De eerste beste nederlaag betekent uitschakeling. Een hard besluit van de UEFA, maar gezien de bomvolle voetbalkalender natuurlijk niet meer dan logisch.

Om teams extra mogelijkheden te geven vanwege de bijzondere omstandigheden, mag er vijf keer per wedstrijd gewisseld worden. Die regel geldt ook in de nationale competities. Quique Setién gaf onlangs aan daar geen groot liefhebber van te zijn, maar maakte daar in de thuiswedstrijd tegen Leganés dankbaar gebruik van.

Return tegen Napoli
Voordat FC Barcelona aan de kwartfinales mag denken, moet het dus nog afrekenen met Napoli. De wedstrijd in Napels eindigde in februari in een 1-1 gelijkspel, waardoor de Catalanen zich een goede uitgangspositie verschaften voor de return. Die heeft naar alle waarschijnlijkheid ‘gewoon’ plaats in Barcelona. De UEFA deed daar echter nog geen concrete uitspraken over. Ze benadrukte nog maar eens dat gezondheid en veiligheid veel belangrijker zijn. De kans dat er in augustus publiek op de tribune zit, lijkt dan ook nihil.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter