Officieel: FC Barcelona neemt ook afscheid van Eric Abidal

Het is een chaos in Barcelona. Een dag na het ontslag van Quique Setién mag ook Eric Abidal zijn biezen pakken. Dat communiceert FC Barcelona via de officiële kanalen. De Fransman was in de afgelopen seizoenen de technisch directeur van de club, maar kreeg steeds meer kritiek op onder meer zijn transferbeleid.

Het was na de 2-8 nederlaag tegen Bayern München wachten op het ontslag van Abidal, maar na het crisisberaad van maandagmiddag leek hij toch te mogen blijven. Dinsdagmiddag maken de Catalanen dan toch nieuws van zijn vertrek. Op de clubsite valt te lezen dat beide partijen gezamenlijk tot het besluit zijn gekomen om zijn contract per direct te beëindigen.

Abidal kreeg gedurende het afgelopen seizoen veel kritiek over zich heen. Zo was ook Lionel Messi niet te spreken over zijn functioneren. De Argentijn kon er met zijn hoofd niet bij dat Abidal beweerde dat de relatie tussen de spelersgroep en Ernesto Valverde één van de redenen was waarom Valverde in januari werd ontslagen. Ook plaatsten veel mensen hun vraagtekens bij het transferbeleid van de club, waar Abidal verantwoordelijk voor was. Zo plukte hij in de zomer van 2019 Antoine Griezmann voor 120 miljoen euro weg bij Atlético Madrid. De aanvaller kon in het afgelopen seizoen geen moment overtuigen en lijkt na één jaar alweer op weg naar de uitgang.

Abidal kon dankzij zijn periode als speler in Barcelona op veel sympathie rekenen. Tussen 2007 en 2013 speelde hij 193 officiële wedstrijden voor de Catalanen. Met de Fransman gepositioneerd op de linkerflank won de club veel prijzen. In zijn periode in Barcelona mocht Abidal onder meer twee keer de Champions League toevoegen aan zijn palmares.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter