Officieel: Luis Enrique nieuwe coach FC Barcelona

Na de vele geruchten is nu officieel bevestigd dat Luis Enrique de manager wordt van FC Barcelona. De oude bekende in Camp Nou tekende een contract voor twee seizoenen. De club stemt daarmee in met het voorstel van Andoni Zubizurreta om Luis Enrique aan te stellen als hoofdcoach.

Het wordt het derde hoofdstuk van de 44-jarige Enrique bij FC Barcelona. In 1996 kwam hij over van aartsrivaal Real Madrid, maar hij werd al snel een publiekslieveling met dank aan zijn tomeloze inzet, prachtige techniek en neus voor (belangrijke) goals. In zijn eerste drie seizoenen won hij twee titels, twee Spaanse bekers, een Cup Winners Cup (nu de Europa League) en een Europese Supercup. Hij speelde acht jaar voor Barça, speelde daarin 300 wedstrijden, scoorde 109 doelpunten en was aanvoerder van het team van 2002 tot 2004. In 2004 is hij gestopt als voetballer.

In 2008 kwam hij terug op de club, dit keer als trainer van Barça B. In het eerste seizoen miste hij net de promotie naar de Spaanse tweede klasse, maar in het seizoen erop was het wel prijs. In het seizoen 2010/2011, zijn derde seizoen, eindigde hij op een derde plek.

Na een seizoen bij AS Roma en afgelopen seizoen bij Celta de Vigo, begint Luis Enrique dus aan zijn derde avontuur bij FC Barcelona. Welkom, Luis!

Facebook
Twitter