OFFICIEEL: MESSI ZET HANDTEKENING ONDER NIEUW CONTRACT

Hij blijft, hij gaat, hij blijft. De soap rondom het nieuwe contract van Lionel Messi nam de laatste maanden hevige vormen aan. Waar de club FC Barcelona treurde om het vertrek van Neymar naar PSG, maakten de fans van de Catalaanse grootmacht zich zorgen over het aflopende contract van Messi. De Argentijnse sterspeler, die als 13-jarig jongetje arriveerde op het trainingscomplex van Barça, had namelijk een contract tot de zomer van 2018. Had? Inderdaad, had! Lionel Messi heeft zijn handtekening namelijk onder een nieuw contract gezet!

Dat maakt FC Barcelona bekend via de officiële clubkanalen. FC Barcelona en haar sterspeler bereikten een akkoord over een nieuw contract, waardoor Messi in ieder geval tot 2021 verbonden is aan de Catalaanse club. In het nieuwe contract is ook een transferclausule opgenomen. De afgelopen weken werd Messi hevig in verband gebracht met een nieuwe samenwerking met Pep Guardiola. Manchester City was namelijk bereid diep in de buidel te tasten voor de kersverse winnaar van de Gouden Schoen. De kans dat de Engelse topclub op de korte termijn nog een poging zal wagen voor Messi, lijkt heel klein te zijn geworden. De Argentijn is namelijk voor een bedrag van 700 miljoen euro op te halen uit Barcelona.

Lionel Messi maakte op 17-jarige leeftijd zijn officiële debuut voor FC Barcelona. Frank Rijkaard, destijds trainer van de Catalanen, kon al snel niet meer om het supertalent heen. Nu, ruim veertien jaar later, is Messi de topscorer aller tijden van de club en van de Spaanse Liga. In 602 wedstrijden maakte hij maar liefst 523 doelpunten. Daarnaast heeft hij al een aardige prijzenkast opgebouwd met de club: 30 titels.

Zo doet het bestuur van FC Barcelona opnieuw goede zaken met een echte clubspeler. Nog niet zo heel lang geleden ondertekende Andrés Iniesta namelijk ook een nieuw contract, die hem zijn hele leven aan de club verbindt.

Bron: http://www.barcasource.nl

Facebook
Twitter