Officieel: Vidal verlaat FC Barcelona voor nieuw avontuur in Italië

De transfer van Arturo Vidal  naar Inter Milan is in kannen en kruiken. De middenvelder arriveerde afgelopen weekend al in Italië, maar het was nog wachten op het akkoord tussen beide clubs. Met het vertrek naar de nummer twee van Italië in het afgelopen seizoen, komt er een einde aan het tweejarig-huwelijk tussen FC Barcelona en Vidal.

De Catalanen namen de Chileen in de zomer van 2018 voor zo’n twintig miljoen euro over van Bayern München. Vidal werd door de technische staf van Barcelona gezien als missing link op het middenveld. Hij groeide in de afgelopen seizoenen echter niet uit tot basisspeler. Desondanks kwam hij wel tot een mooi aantal van 96 wedstrijden. Daarin was hij elf keer trefzeker en leverde hij tien assists. Met FC Barcelona veroverde Vidal de Spaanse landstitel en de Spaanse Supercup.

Een transfer van Vidal zat er al langer aan te komen. Kort na zijn aanstelling als hoofdtrainer van Barcelona belde Ronald Koeman hem op om te vertellen dat hij niet in zijn plannen voorkomt. Hij behoorde dan ook niet tot de wedstrijdselectie voor de oefenwedstrijden tegen Nastic en Girona. Inter Milan betaalt een bedrag van één miljoen euro voor de middenvelder. Dat bedrag kan door variabelen nog oplopen. Het nieuwe seizoen in Italië ging afgelopen weekeinde van start, maar Inter Milan kwam nog niet in actie. Komende zaterdag staat de competitiestart tegen Fiorentina op het programma.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter