Opnieuw pijnlijk verlies op Sociedad

Barcelona heeft voor de derde opeenvolgende keer puntverlies geleden in de Primera División. Het team van Luis Enrique ging zaterdagavond met 1-0 onderuit bij Real Sociedad, dat al sinds 2007 niet meer van de Catalanen in Anoeta heeft verloren. De competitieduels van Barcelona met Villarreal (2-2) en Real Madrid (1-2) werden evenmin gewonnen. Door de nederlaag heeft de koploper nog maar een voorsprong van drie en vier punten, op respectievelijk Atlético Madrid en Real Madrid.

Een frustrerende eerste helft voor Barcelona en een zeer goed eerste bedrijf van Real Sociedad. De Basken voerden hun plan tot in de perfectie uit: achterin zeer compact spelen en toeslaan als men in de buurt kwam van het doel van Claudio Bravo. Na vier minuten stond de ploeg van José Mendilibar al met 1-0 voor: na voorbereidend werk van Xabi Prieto kopte Mikel Oyarzabal het leer in de bovenhoek.

Barcelona ging daarna op zoek naar een gelijkmaker, maar Real Sociedad vocht voor elke centimeter en stond achterin goed opgesteld. Pas na ruim een half uur spelen moest doelman Géronimo Rulli daadwerkelijk in actie komen. Na voorbereidend werk van Neymar werd een inzet van Arda Turan door Diego Reyes van richting veranderd, maar Rulli kon er nog zijn hand tegen zetten.

Na de onderbreking koos Luis Enrique ervoor om eerst Andrés Iniesta in het veld te brengen en daarna Jordi Alba, ten koste van Rafinha en Arda Turan. De als linksback spelende Sergi Roberto schoof een linie naar voren. Real Sociedad voelde in de tweede helft meteen de druk van Barcelona, dat via Messi en Iniesta goede mogelijkheden kreeg. Messi kwam echter niet tot een schot en Rulli verrichtte een uitstekende redding op een inzet van Iniesta.

Hoe Barcelona het ook probeerde, Real Sociedad verdedigde met man en macht de voordelige marge en slaagde erin om de voorsprong vast te houden. Dat de Basken als winnaar van het veld stapte, was voor een groot deel te danken aan Rulli. De doelman zette zijn hand tegen een goede inzet van Mess en keerde daarna ook een kopbal van zijn landgenoot. Zodoende kwamen de Catalanen voor het eerst in 23 wedstrijden niet tot scoren.

Bron: voetbalzone.nl

Facebook
Twitter