Oppermachtig Barcelona kent geen enkele moeite met Osasuna

FC Barcelona heeft zondagavond een overtuigende overwinning geboekt in La Liga. De ploeg van trainer Xavi liet in het eigen Camp Nou weinig heel van Osasuna: 4-0. Het betekende de vierde competitiezege op rij voor de Catalanen.

Xavi koos ervoor om geen enkele Nederlander op te nemen in de basiself. Zonder hen begon Barcelona goed aan de wedstrijd. Het elftal oogde fris en ging meteen op jacht naar een doelpunt. Na een klein kwartier spelen kreeg de thuisploeg een ideale kans om op voorsprong te komen. Gavi werd naar de grond gewerkt in het strafschopgebied en dus volgde er een penalty. Ferran Torres ging achter de bal staan en zonder twijfel schoot hij de bal strak in de hoek: 1-0. Kort daarna was het weer raak voor de Spaanse aanvaller. Na een prachtige steekpass van Ousmane Dembele schoof Torres de bal tussen de benen van doelman Sergio Herrera door het doel in. Het duel werd nog voor rust definitief beslist. Een voorzet van uitblinker Dembele werd door Pierre-Emerick Aubameyang gepromoveerd tot doelpunt.

In de tweede helft bleef Barcelona de absolute baas op het veld. Het tempo werd wel wat teruggeschroefd met de wedstrijden tegen Galatasaray en Real Madrid in aantocht. Een aantal vaste krachten kreeg rust en dus konden een aantal reserves zich laten zien. Onder meer Riqui Puig kreeg speeltijd van Xavi en de jongeling deed het prima. Een kwartier voor tijd wist hij zelfs te scoren. Een eerste inzet werd nog gekeerd door Herrera, maar in de rebound wist de middenvelder alsnog te scoren.