Osasuna met een 7-0 monsterscore terug naar huis gestuurd

Wie denkt dat Barcelona de trofee van het kampioenschap van Spanje zomaar naar Madrid stuurt, heeft het mis. De ploeg van trainer Gerardo Martino kijkt in de Primera División weliswaar tegen een achterstand op Real en Atlético aan, maar de clubs uit de hoofdstad worden niet uit het oog verloren. Zondag werd Osasuna afgeslacht: 7-0. Lionel Messi schoot zichzelf maar weer eens in de recordboeken: hij maakte een hattrick is nu topscorer aller tijden van Barcelona.

De wedstrijd was binnen twintig minuten eigenlijk al geen wedstrijd meer. Messi prikte van dichtbij raak en dat was een recorddoelpunt voor de Argentijn. Het was in alle competities, ook vriendschappelijke wedstrijden meegerekend, namelijk doelpunt van 369 van Messi voor Barcelona. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Paulino Alcántara, die tussen 1912 en 1916 en later tussen 1918 en 1927 aan de lopende band scoorde voor de club. Diep in de tweede helft volgden ook nog doelpunten 370 en 371, waardoor Messi nu alleen topscorer is.

Die goals van Messi betekenden 4-0 en 6-0, maar eerst tekende Alexis Sánchez (na een vlugge combinatie tussen Jordi Alba en Andrés Iniesta) nog voor de tweede van de wedstrijd. Op dat moment waren er twintig minuten gespeeld en men ging er eens goed voor zitten in Camp Nou, zeker toen Iniesta nog voor rust de 3-0 maakte. De spelmaker werd vrijgespeeld en besloot maar eens uit te halen van afstand. Met die prachtige pegel vond hij de touwen.

Na de onderbreking hield Osasuna lange tijd de schade beperkt. De ploeg stond weliswaar met de rug tegen de muur, maar de continue aanvalsgolven van Barcelona kwamen vaak niet verder dan het strafschopgebied. Na een uur was het wel voor de vierde keer raak en het was dus Messi die het deed. Een handige combinatie werd fraai afgerond door de kleine dribbelaar, die zich met deze treffer dus naar 370 schoot.

Osasuna was helemaal suf gespeeld en in de slotfase leek het wachten op meer doelpunten. Iniesta kwam een teenlengte tekort en zelfs Messi bleek te kunnen missen. De man die door velen nu al wordt gezien als beste speler aller tijden schoot, op aangeven van Pedro, voor open doel over. De 5-0 zou er een minuut of tien voor tijd alsnog komen. Cristian Tello, even daarvoor het veld ingekomen voor Alexis, trok naar binnen en schoot prachtig raak. De volgende was weer voor Messi: na een handig passje van Dani Alves legde hij iedereen in de luren en schoof hij de bal in de benedenhoek. Pedro tekende voor het slotakkoord: 7-0. Barcelona is klaar voor de kraker tegen Real Madrid, zoveel is wel duidelijk.