Overtuigende zege Barcelona in Baskenland bij Real Sociedad

FC Barcelona heeft de eerste overwinning binnen dit seizoen. De Catalanen wisten zondagavond Real Sociedad met overtuigende cijfers aan de kant te zetten: 1-4. De grote man in het elftal van Xavi was de jarige Robert Lewandowski, met twee doelpunten en een assist.

Met Frenkie de Jong op de plek van de geschorste Sergio Busquets kende Barcelona een geweldig begin van de wedstrijd. De bezoekers kwamen al binnen een minuut op voorsprong door het eerste La Liga-doelpunt van Robert Lewandowski. De Poolse spits schoot de bal binnen na goed voorbereidend werk van Alejandro Balde. Lang kon Barcelona niet van de voorsprong genieten. Een paar minuten na de 0-1 zorgde de Zweedse spits Alexander Isak alweer voor de gelijkmaker. Vlak voor dit doelpunt leverde De Jong de bal knullig in. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in de eerste helft. De grootste kansen waren voor Real Sociedad, dat met Mikel Merino en David Silva dicht bij de 2-1 was. Doelman Marc-Andre ter Stegen hield zijn ploeg op de been met een aantal fraaie reddingen.

Na rust leek Real Sociedad op voorsprong te komen uit een vrije trap, maar de vlag ging terecht omhoog wegens buitenspel van een inlopende speler. Met nog een kwart wedstrijd te gaan kwam Barcelona opnieuw op voorsprong in het Baskenland. Met een lage, rake schuiver in de verre hoek zorgde Ousmane Dembele voor de bevrijdende 1-2. Een paar minuten later was het weer raak. Met zijn tweede treffer van de avond wist Lewandowski de voorsprong uit te breiden naar twee doelpunten. Hij werd bediend door Ansu Fati, die een uitstekende invalbeurt kende. Tien minuten voor tijd pikte de jongeling ook een doelpunt mee. Hij schoof de bal rustig binnen na een fraaie assist van Lewandowski.