Probleemloze bekerzege op Huesca

Barcelona is zijn eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2014/15 zonder kleerscheuren doorgekomen. Luis Enrique koos woensdagavond voor een alternatieve opstelling tegen Huesca en gaf veel vaste waarden rust. Bij afwezigheid van sterren als Lionel Messi, Neymar, Dani Alves en Xavi verliep de ontmoeting in El Alcoraz alsnog probleemloos. Na een 0-3 ruststand speelde Barça zich in de tweede helft naar een 0-4 zege. Op 17 december is de return in Catalonië.

Voor rust speelde Ivan Rakitic, die wel gewoon in de basis stond, een voorname rol. De Kroaat schoot na een kwartier een vrije trap over de muur onhoudbaar in het doel. De laatste speler van Barcelona die dat deed in een uitwedstrijd in de Copa del Rey was Rafael Márquez in 2006. Een paar minuten na die 0-1 legde Rakitic de bal terug op Andrés Iniesta, die de aanval even daarvoor op eigen helft had opgezet en aan het eind keihard raak schoot in de rechterhoek. Rakitic schreef zo voor het eerst sinds zijn komst naar Barcelona een goal én assist in dezelfde wedstrijd op zijn naam.

Nog voor rust maakte Pedro er 0-3 van voor Barcelona. Hij nam een hoekschop aan, speelde die terug naar Iniesta en bleef daarna ‘hangen’, waarop Iniesta hem meteen weer zocht. Pedro kapte vervolgens zijn tegenstander simpel uit en wist de doelman in de korte hoek te verrassen met een venijnig schot. Na rust duurde het tot de 72ste minuut, voordat de vierde van de avond werd gemaakt. Rafinha schreef zijn eerste goal in het shirt van Barcelona bij, al was het er één die van richting werd veranderd door het been van een tegenstander.

Even tevoren was Edgar Ié ingevallen bij de bezoekers. Luis Enrique liet de getalenteerde Portugese verdediger zijn officiële debuut maken, zoals hij dat eerder dit seizoen ook al deed met Sergi Samper in de Champions League. Die mocht toen de gehele wedstrijd meedoen tegen APOEL Nicosia. Voor Ié bleef het nu bij een klein half uur tegen Huesca, maar de vreugde zal er niet minder om zijn. De uitslag werd niet meer groter en Barcelona zwijnde nog even in de laatste minuten van de wedstrijd.

Marc Bartra kwam eraan te pas om de 1-4 te voorkomen, nadat (de toch al vaak bekritiseerde) Douglas Pereira een ziekenhuisbal over de breedte gaf achterin. Kort daarop redde Marc-André ter Stegen nog met de voet op een inzet van Huesca van dichtbij. Over twee weken komt de club uit de Segunda División B op bezoek in Camp Nou, maar kans op revanche zal er nauwelijks zijn.