Real Madrid het effectiefst in El Clasico

FC Barcelona heeft zaterdagmiddag de eerste clasico van het seizoen verloren. In het eigen Camp Nou vergat FC Barcelona te scoren en besliste Luka Modric in de slotfase het duel voor Real Madrid. In Camp Nou werd het 1-3 voor de bezoekers.

Federico Valverde zette de Koninklijke al binnen 5 minuten op een 1-0 voorsprong in Camp Nou. Het was Karim Benzema die met een splijtende pass Valverde door de defensie liet snijden en zo eenvoudig de bezoekers op een 0-1 voorsprong kon zetten.

Maar lang kon de ploeg van Zinedine Zidane echter niet juichen. Drie minuten later schoot Ansu Fati namelijk raak. Jordi Alba versnelde vanaf link, zijn voorzet werd vervolgens binnengelopen door de jonge aanvaller van FC Barcelona: 1-1.

Na de gelijkmaker wilde FC Barcelona een strafschop, nadat de Argentijn door Cassemiro naar de grond werd gehaald. Maar de VAR besliste anders.

Na de pauze kwam Barcelona goed uit de startblokken en werd o.a. Fati dreigend met een schot net voorlangs. Maar uit het niets kreeg Madrid een strafschop. Sergio Ramos werd vastgehouden en na het bekijken van de beelden ging de bal op de stip. Uiteraard nam aanvoerder Ramos hem zelf: 1-2 in de 63e minuut. En dat terwijl Barcelona op dat moment domineerde.

In de slotfase ging FC Barcelona op zoek naar de aansluitingstreffer. Met een zeer goed spelende Dest probeerde Barcelona een doelpunt te forceren. Maar via een uitbraak kon Luka Modric uiteindelijk eenvoudig het duel in het slot gooien en de 1-3 binnen schieten.