Real Madrid pakt de Copa del Rey in slotminuten

Barça ziet de kans op een seizoen zonder prijzen steeds groter worden, nadat ze ook de finale van de Copa del Rey verloren van Real Madrid. Het was Gareth Bale die na een weergaloze sprint in de slotminuten de 2-1 cijfers op het bord plaatste. Neymar trapte nog een bal op de paal, waardoor Real kon beginnen met feesten.

In het eerste bedrijf wist Real Madrid veel beter dan Barcelona wat het wilde en wat het moest doen. Het team van Ancelotti was superieur aan de Catalanen, die niet voor de eerste keer dit seizoen al vroeg tegen een achterstand aankeken. De eerste waarschuwing van los Merengues was een diagonale inzet van Gareth Bale. José Manuel Pinto keek zijn schot naast, maar moest enkele minuten later alsnog het leer uit zijn doel halen. Isco onderbrak het balbezit van Barcelona en vervolgens werd Di Maria weggestuurd door Karim Benzema. De inzet van de Argentijn leek houdbaar voor Pinto, maar via de hand van de doelman ging het leer laag in de verre hoek: 0-1.

Barcelona zocht naar de manier om Real Madrid bestrijden, maar het spel van het team van Martino oogde stroperig en men moest voortdurend waken voor de gevaarlijke tegenaanvallen van de aartsrivaal. Pogingen van Messi, Jordi Alba en Neymar sorteerden geen effect en zodoende doorbrak Iker Casillas vlak voor rust de barrière van duizend minuten op rij zonder tegendoelpunt in de Copa del Rey. Het was aan Javier Mascherano te danken dat Real tien minuten niet voor rust op 2-0 kwam. De verdediger blokkeerde in het strafschopgebied tijdig een doelpoging van Isco.

Na de onderbreking ging de krachtmeting op en neer, al waren de doelpogingen van Real gevaarlijker. Met name Bale probeerde het team van Ancelotti aan een dubbele voorsprong te helpen, maar het ontbrak aan precisie. Martino had na een uur voldoende gezien en haalde Cesc Fàbregas naar de kant, ten faveure van Pedro. De spanning in Mestalla nam zienderogen toe. Een knal van Marc Bartra eindigde op de vuisten van Casillas en Benzema mikte het leer via de hand van Pinto op de paal. Dat het duel alle kanten op kon, bleek wel in de 67e minuut. Een doelpunt van Bale werd afgekeurd omdat er sprake was van een charge op Pinto. Een minuut later lag de bal achter Casillas. Uit een corner van Xavi kopte Bartra het leer achter Casillas, die voor het eerst dit toernooi werd gepasseerd: 1-1.

Het zelfvertrouwen van Barcelona groeide, terwijl bij Real Madrid de vermoeidheid toesloeg en men werd teruggedrongen op eigen helft. In de wetenschap dat elke fout een fatale afloop kon hebben, zochten beide ploegen op hun bekende manier naar een doelpunt. Negen minuten voor tijd stond de paal een doelpunt van Luka Modric in de weg, na een goede periode van Barcelona. Luttele minuten later viel de beslissing alsnog in het voordeel van Real Madrid uit. Bale rondde een weergaloze sprint doeltreffend af en bezorgde het team van Ancelotti zodoende zijn eerste prijs van het seizoen, ook omdat Neymar in de slotfase een dot van een kans op de paal afsloot.