Real Madrid slaat toe in teleurstellend slot van Clásico

Real Madrid heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt. Het team van Zinédine Zidane zegevierde in en tegen Barcelona met 1-2. Hoewel de topclub uit Madrid nog altijd zeven punten minder heeft dan de Catalaanse koploper, is de overwinning in het hol van de leeuw vooral psychologisch van groot belang. Alleen de Champions League kan het seizoen van los Merengues nog redden en de zege van vanavond is dan ook een waarschuwing voor de Catalanen, die dit seizoen wederom voor de treble gaan.

Een laag tempo, weinig kansen en een terechte ruststand; zo kon de eerste helft in het Camp Nou het best worden omschreven. Het balbezit was voor Barcelona, dat het overwicht echter niet in een doelpunt kon vertalen. De beste mogelijkheid van de eerste 45 minuten was voor het team van Luis Enrique: na tien minuten spelen leek Luis Suárez op aangeven van Neymar voor de 1-0 te zorgen, maar hij kon het leer niet in het lege doel werken.

Real Madrid had weliswaar weinig de bal, maar slaagde er toch in om voor gevaar te zorgen. Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Karim Benzema hadden hun respectievelijke mogelijkheden. Laatstgenoemde faalde jammerlijk, enkele minuten voor rust. Zidane mocht zich enigszins gelukkig prijzen met het feit dat zijn team met elf spelers de rust haalde. Ramos, die al vroeg in de wedstrijd een gele kaart had ontvangen, stopte Lionel Messi in de 26e minuut, op de rand van het strafschopgebied. Volgens de arbitraire leiding was er niets aan de hand, maar de spelers van Luis Enrique en het complete Camp Nou oordeelden anders.

Barcelona zocht in de eerste minuten van de tweede helft nadrukkelijk naar een openingsgoal. Een geraffineerde inzet van Messi werd op uitstekende wijze door Keylor Navas ongedaan gemaakt. In de 56e minuut moest de doelman alsnog de bal uit zijn doel halen. Na een corner van Ivan Rakitic was Piqué attenter dan Pepe en kopte hij de 1-0 tegen de touwen. Het Camp Nou kon echter maar zes minuten van de voorsprong genieten. Na een goede actie van Marcelo zette Toni Kroos voor en zorgde Benzema met een halve omhaal voor de 1-1.

Na de gelijkmaker bleef de krachtmeting in eerste instantie verstoken van kansen. Het venijn zat echter in de laatste tien minuten. Bale kopte na een voorzet van Ronaldo de bal achter Claudio Bravo, maar de arbitrage zag een vermeende duwfout op Jordi Alba. Eén minuut later spatte een inzet van Ronaldo op de lat uiteen. Real Madrid bleef vervolgens met tien man achter, na een tweede gele kaart voor Ramos. De verdediger werd bestraft voor een charge op Suárez. Ondanks de ondertalsituatie gingen de bezoekers er met de drie punten vandoor. Ronaldo controleerde een voorzet van Bale met de borst en schoot hard en laag raak: 1-2. Daarmee kwam er voor Barcelona ook een einde aan een reeks van 39 officiële wedstrijden zonder nederlaag.

Bron: voetbalzone.nl

Facebook
Twitter