Rode kaart Gavi leidt nieuw puntverlies voor Barcelona in

FC Barcelona heeft zaterdagavond niet kunnen winnen op bezoek bij Granada. De ploeg van trainer Xavi kwam nog op voorsprong, maar door een late gelijkmaker van de thuisploeg eindigde de wedstrijd in 1-1.

Luuk de Jong kreeg opnieuw een kans in de basis, nadat hij vorige week matchwinner was op bezoek bij Real Mallorca. De Nederlander begon ook prima aan het duel bij Granada. Al snel leek hij Barcelona op voorsprong te zetten met een knappe kopbal, alleen in de aanloop naar het doelpunt stond teamgenoot Gavi buitenspel en dus ging de vlag met wat vertraging omhoog. Tien minuten later had de spits weer een hoofdrol bij een gevaarlijk moment. Jutgla gaf de bal voor en met een hakpoging in de lucht zorgde De Jong voor de nodigde opwinding. De bal verdween net over het doel van Granada. Naarmate de eerste helft vorderde legden beide ploegen meer energie in de wedstrijd. Maar het niveau was niet groots.

In de tweede helft kon Luuk de Jong wel echt juichen. Hij wist de bal vanuit een voorzet van Dani Alves met succes binnen te koppen. Na de openingstreffer had Barcelona de mogelijkheid om de wedstrijd echt naar zich toe te trekken, maar de ploeg ging wat angstig spelen. Daardoor bleef de marge slechts één doelpunt. Granada mocht hoop blijven houden op een goed resultaat en het vertrouwen nam tien minuten voor tijd alleen maar toe toen Gavi het veld moest verlaten na zijn tweede gele kaart. De thuisploeg ging met alles wat het nog had op jacht naar de gelijkmaker. De druk werd groter en groter en uiteindelijk bezweek Barcelona. Uit een afgeslagen corner schoot Puertas de bal zeer fraai binnen. Een late gelijkmaker die Barcelona uiteindelijk twee punten kost.