Rosell stapt op als voorzitter van FC Barcelona

Sandro Rosell is opgestapt als voorzitter van FC Barcelona. Dit heeft de preses donderdagavond tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Rosell zegt voortijdig weg te gaan bij de club omdat hij de doodsbedreigingen en aanklachten zat is. De positie van Rosell kwam de afgelopen dagen onder druk te staan vanwege het onderzoek van de Spaanse justitie naar de transfer van Neymar afgelopen zomer. De huidige vice voorzitter Josep Maria Bartomeu zal voorlopig de taken van Rosell overnemen tot de presidentsverkiezingen van 2016. Rosell na zijn woorden een staande ovatie van een volle perszaal.

Gisteren werd bekend dat een Spaanse rechtbank gaat beoordelen of er geld is verduisterd bij de overgang van de Braziliaanse aanvaller Neymar van Santos naar Barcelona afgelopen zomer. Er komt een hoorzitting waar de partijen het contract en bijbehorende documenten moeten overleggen. Sandro Rosell heeft altijd volgehouden dat Barça 57 miljoen euro voor Neymar heeft betaald, maar details van het contract zijn destijds geheim gehouden. Volgens Spaanse justitie is het verdacht dat 40 miljoen euro naar een maatschappij is gegaan van de familie Neymar. De Spaanse krant El Mundo bracht maandag een transferbedrag van 95 miljoen euro naar buiten.

Deze week reageerde Rosell nog furieus op alle aantijgingen:  “Ik herhaal het voor de zoveelste keer:  Neymar heeft ons 57 miljoen euro gekost. Punt uit. Er valt niets te verbergen, alles heeft een uitleg.”. De 49-jarige zakenman volgde in 2010 Joan Laporta op als voorzitter van Barcelona.

Facebook
Twitter