Salzburg verrast FC Barcelona en wint in slotminuut

FC Barcelona heeft de laatste oefenwedstrijd voorafgaand aan de Gamper Cup de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding verloren. De ploeg van Ronald Koeman ging tegen RB Salzburg met 2-1 onderuit. Aanvaller Aaronson schoot zijn ploeg in de slotminuut naar de overwinning.

Ronald Koeman begon tegen RB Salzburg in een 4-4-2 formatie. En daarin bleek FC Barcelona niet zichzelf. De ploeg had moeite om de aanvallers te bereiken. En door het snelle spel van Salzburg moest Barça vaak achteruit.

FC Barcelona kreeg door het snelle en goede spel van de thuisploeg weinig ruimte tot kansen. De thuisploeg wist echter pas vlak voor rust toe te slaan, toen Sucic met een afstandsschot Neto verraste.

Pas na de wissels na ruim een uur spelen veranderde Koeman het systeem en kwam Barcelona meer tot leven. Het resulteerde pas tien minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer. Martin Braithwaite veranderde een schot van Dest en zorgde daarmee voor de 1-1. In de slotminuut kreeg Salzburg toch de overwinning die het verdiende. Aaronson kon eenvoudig uit handen blijven van de defensie en maakte de 2-1 voor de thuisploeg.

Zaterdag sluit FC Barcelona de voorbereiding af. Dan speelt de ploeg in het Estadi Johan Cruijff om Gamper cup met Juventus.