Samenvatting: matig FC Barcelona komt heel goed weg bij Cornellà

FC Barcelona heeft zich donderdagavond met de grootste moeite geplaatst voor de volgende ronde van de Copa del Rey. Op bezoek bij derdeklasser UE Cornellà slaagden de Catalanen er pas in de verlenging in om afstand te nemen.

Met een flink gewijzigd elftal stuurde Ronald Koeman zijn spelers het veld op. Koeman had onder anderen Frenkie de Jong en Lionel Messi niet nodig. Beide sterkhouders bleven thuis en kregen zo alle tijd en ruimte om zich op te laten voor de eerstvolgende competitiewedstrijd. In zijn basiself had Koeman wel plek voor onder anderen Riqui Puig en Ilaix Moriba. Laatstgenoemde staat te boeken als een groot talent en mocht donderdagavond dan eindelijk zijn debuut maken in de hoofdmacht.

In de eerste helft maakte FC Barcelona echter een zeer matige indruk. De ploeg liet de bal in een veel te laag tempo rondgaan, waardoor het niet tot nauwelijks kansen wist te creëren. Desondanks kreeg het een kleine tien minuten voor de break de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Na een overtreding op Ronald Araújo mocht Miralem Pjanic aanleggen vanaf elf meter. De Bosniër zag zijn poging echter gekeerd worden door Cornellà-doelman Ramón Juan, die uit zou groeien tot de beste speler op het veld.

Weer mis

Koeman had na 45 minuten wel genoeg gezien en besloot Puig naar de kant te halen. De jonge middenvelder kreeg eindelijk eens de kans vanaf de aftrap, maar slaagde er niet in te imponeren. Onlangs schoot hij nog de winnende strafschop binnen tegen Real Sociedad in de halve finale van de Supercup. Voor hem in de plaats kwam Ousmane Dembélé. De Fransman moest met zijn snelheid en techniek voor meer diepgang en gevaar zorgen. Omdat FC Barcelona ook in de tweede helft bijzonder matig voor de dag kwam, zag Koeman zich genoodzaakt om zowel Pedri als Sergio Busquets binnen de lijnen te brengen. Tien minuten voor tijd mocht FC Barcelona opnieuw aanleggen vanaf elf meter. Dit keer was het de beurt aan Dembélé, maar ook hij zag zijn onthutsend zwakke strafschop gekeerd worden.

De derde verlenging in drie wedstrijden was een feit. In de extra speeltijd had FC Barcelona opeens minder lang de tijd nodig om het verschil te maken. Dembélé maakte zijn gemiste strafschop ruimschoots goed door de bal kiezelhard in de bovenhoek te trappen. In de laatste minuut van de verlenging liep FC Barcelona ook nog uit naar 0-2. Een razendsnelle omschakeling kwam via Pedri bij Martin Braithwaite terecht, die een teleurstellende wedstrijd toch nog van een treffer voorzag. Zodoende verdwijnt FC Barcelona ten koste van Cornellà in de koker van de loting voor de achtste finales van de Copa del Rey.