Scheve situatie in Mönchengladbach toch nog rechtgezet (1-2)

Het eerste half uur van het treffen tussen Borussia Mönchengladbach en Barcelona ging volgens plan, met een Barça dat een aantal aardige kansen creëerde. Neymar schoot na een dikke vijf minuten al recht in de handen van Yann Sommer en Luis Suárez knalde de bal even later net naast. Gladbach voetbalde zich een echter een aantal keer knap onder de druk uit en sloeg tien minuten voor rust toe. Thorgan Hazard was het eindstation van een razendsnelle counter en rondde een assist van Mahmoud Dahoud knap af.

Barcelona liet het hier echter niet bij zitten en boog na rust de achterstand binnen tien minuten om in een voorsprong. Arda Turan knalde met nog 25 minuten te gaan op aangeven van Neymar de gelijkmaker in het dak van het doel, waarna Gerard Piqué met nog een kwartier op de klok de 1-2 voor zijn rekening nam. De verdediger stond precies op de goede plek om Barça uit de rebound op voorsprong te zetten.