Semedo en Messi helpen Barcelona aan moeizame overwinning

FC Barcelona blijft ook na de 21ste speelronde in de Liga koploper. De ploeg van Ernesto Valverde moest zich na de nederlaag bij Sevilla weer zien te herpakken tegen Girona. En dat lukte de de nummer één van de Liga. Mede dankzij Nelson Semedo en Lionel Messi was FC Barcelona met 2-0 te sterk tijdens de Catalaanse derby tegen Girona.

Het was misschien dit seizoen wel het meest besproken duel in de Liga, want de Liga wilde aanvankelijk het duel tussen Girona en FC Barcelona in Miami laten spelen. Uiteindelijk werd er zondag gewoon in Catalonië afgetrapt en begon Ernesto Valverde weer met Lionel Messi en Sergio Busquets in de basis.

En tegen Girona kwam FC Barcelona al snel op een 1-0 voorsprong. De ploeg zette Girona in het eigen strafschopgebied goed onder druk en Nelson Semedo kon uiteindelijk, na een klutsbal, de trekker overhalen voor Barcelona. Na de 1-0 van Barcelona begon de thuisploeg zelf een stuk beter te voetballen. Via topscorer Stuani was Girona ook meerdere keren dicht bij een treffer, maar doelman Ter Stegen hield zijn ploeg op de been.

In de tweede helft moest Girona al snel een dreun zien te verwerken toen Bernardo Espinosa zijn tweede gele kaart ontving en met rood het veld moest verlaten. Maar met tien man was Girona absoluut niet de mindere van de twee ploegen. Sterker nog, het kreeg de meeste kansen. Maar topschutter Stuani had het vizier niet op scherp.

Het was uiteindelijk Lionel Messi die Barcelona de bevrijdende 2-0 bezorgde. Na een kleine zeventig minuten spelen was het Jordi Alba die het overzicht hield en Messi stiftte, één-op-één met doelman Bono, het tweede doelpunt van Barcelona tegen de touwen.

In de slotfase kon FC Barcelona zelfs nog verder uitlopen, maar zowel Coutinho als Lionel Messi wisten Bono niet te passeren.